Gå til hovedinnhold

Halvor Bakke: slik styler du stuen

Vi har vært på besøk hos den heldige vinneren av Bohus julekalender. Her viste Halvor Bakke hvordan du med enkle grep kan fornye stuen. 

Den gjeveste premien i fjorårets julekalender var et besøk av flinke Halvor Bakke, som skulle få style og gi tips og råd til hvordan få en innbydende og personlig stue. Martin Grøtting ble den heldige vinneren, og nå har vi endelig vært på besøk i den koselige leiligheten han deler med sin samboer i Oslo. 

Bildene under viser leiligheten og stue- og kjøkkenområdet slik det så ut før. Alle flatene er hvite; veggene og tak, med et lyst parkettgulv. Martin ønsket at stuen skulle være smart, men samtidig fin og personlig - og det ville Halvor hjelpe han med.

Les Halvor Bakkes beste stiltips her

Maling kan gjøre underverker

En del av premien var 10 liter maling fra Nordsjø, der vinneren kunne velge malingen selv. Vi visste at Martin og samboeren var glad i blåfarger, så det var disse fargetonene Halvor så etter på Nordsjø sitt fargekart. 

Med 10 liter maling kunne hele stue- og kjøkkenområdet males, og likevel også rekke over to strøk i gangen. Halvors anbefaling ble fargen "rustikk gråblå" i stuen og "klassisk blågrå" til gangen. Leiligheten har ikke noen store, rene flater, så en kontrastvegg var ikke å anbefale. Det ville ha skapt et større inntrykk av rot enn harmoni. Alle veggene i et rom burde derfor males i samme farge. Den rustikke, gråblå fargen til stuen var nokså mørk, men utrolig lekker og kan virkelig skape en wow-effekt. Halvor la merke til at taket var litt skeivt i stuen. Avtanden fra tak og vinduslistene kunne derfor bli enda mer synlig med en nymalt, mørk vegg mot hvite lister. Han tipset derfor Martin om å male alle lister, vinduskarmer og til og med den hvite døren inn til soverommet, i samme blåfarge. 

Ta en titt på Nordsjø fargekartet her

 

Enkle interiørtips

En grå sofa kan fort bli kjedelig uten puter. Halvor pleier å si at en sofa uten puter er som en bok uten ord! Putene trenger ikke være av samme størrelse, farge, eller fasong - det skaper et mer spennende uttrykk om putene ikke er like. Du trenger altså ikke å velge to av hver pute og plassere dem symmetrisk i hvert sitt hjørne av sofaen. Hos Martin valgte Halvor tre ulike puter i både fløyel og ull, med ulik farge, men som likevel gir en fin harmoni og et spennende uttrykk. Telyktene fra Lama i kobberfarge matcher gullfargen i puten og fargene i bildet på veggen. Det skaper et innbydende uttrykk. Lyktene kommer i butikk til høsten!

Åpne flammer skaper et varmt og personlig hjem. Tenn lysene i telykter og stormlykter og finn roen! Et tips for å skape det ekstra koselig er duftlys - en av Halvors store interiørfavoritter. På bildene under har Halvor tent lys i Rocks telykter i koksgrå farge og i Rocks stormlykt i klart glass. Stormlykten har han gjort sommerlig ved å dekorere med hvite skjell i bunnen. De lekre pampas-stråene er en stor sommertrend i år. Her har Halvor valgt å sette dem i Skyline Lux-vasen fra Magnor glassverk for et elegant uttrykk. 

Nå blir det spennende og se hvordan Martin og samboeren får det i stuen, hvilke farger de velger til veggene, og ikke minst om de også velger å male lister og dører. Vi håper de blir fornøyde!

Les flere interiørtips til stuen her!