Gå til hovedinnhold

Halvor Bakkes beste interiørtips

Interiørdesigner Halvor Bakke gir deg tre smarte tips til hvordan du kan innrede hjemmet ditt best mulig.

22.02.2016

Er det en som kan interiør, så er det Halvor Bakke. Han har vært med i flere ulike interiørprogrammer på TV3, har designet interiørprosjekter innenfor hotell- og restaurantbransjen, og siden 2011 har han også hatt sin egen designlinje for Bohus, “Signature Collection by Halvor Bakke”.

Her deler Halvor tre tips til den som går med planer om å pusse opp eller ominnrede hjemme:

1. Ikke bland stiler

Når man skal innrede mener interiøreksperten at det er viktig å ikke blande stiler, men heller velge én retning.

– Jeg ville startet med å definere hvilken stil du vil ha, eller har – og holde deg til den. Det er ofte utfordrende å skulle blande flere ulike stiler. Det er vanskelig for folk flest, mener Bakke.

– Lag en plan, og lag gjerne kollasjer! Klipp ut bilder du mener er i samme stil som du vil ha, råder han.

2. Ta alt på en gang

Bakke mener det lønner seg å sette et mål for hele oppussingen og innredningen, og holde deg til planen. Finn ut om du har råd til å ta alt på en gang, eller heller bør ta rom for rom. Så fremt det er mulig anbefaler han imidlertid å ta alt når du først går i gang.

– Lån penger, og bli ferdig! De færreste av oss klarer å spare opp nok penger til å plutselig pusse opp kjøkkenet eller en hel stue, og da må vi låne penger uansett. Så lån heller alt på en gang, fullfør, og få alt i en total helhet. Da trenger du sannsynligvis ikke gjøre noen ting på ti år, mener Bakke.

Han utdyper:

– Hvis du tar et rom av gangen, tar det fryktelig mye energi, og du blir aldri ferdig. Det blir også vanskeligere å få en helhet i uttrykket, fordi du blir påvirket av trender underveis – enten du vil eller ikke.

Ta derfor heller kostnaden først som sist, og så kan du heller bruke energien på å nyte hjemmet ditt og være sammen med familien, heller enn å skulle pusse opp et eller to eller tre rom hvert eneste år. Ofte baller det bare på seg, sier Bakke.


3. Vær leken

– Når du har bestemt deg for en retning, lønner det seg å velge dine egne stiler og kombinasjoner. Bruk andre farger, lek deg med tekstiler, og finn dine egne ultimate kombinasjoner. Da får du mer variasjon og et mer unikt hjem enn om du bare velger det som står utstilt i butikken, anbefaler han.

 

La deg inspirere og få flere innrednings tips her.