Gå til hovedinnhold

Hjemme hos Bohus-ambassadør Kathrine Sørland

Modellen, gründeren og programlederen Kathrine Sørland har en forkjærlighet for det nordiske interiøruttrykket. Nå åpner hun dørene til den stilsikre leiligheten sin!

Kathrine Sørland lever livet i et forrykende tempo. Modellen fra Stavanger flyttet til Oslo i 2005, og etter noen år i en kul loftsleilighet på Bislett, flyttet hun inn i en leilighet ytterst på Nesøya rett utenfor bygrensen. Sammen med sønnen Leon og de herlige pusekattene Bølla og Bolla, har de skapt seg en oase av et hjem hvor de elsker å trekke seg tilbake etter en travel dag. 

Hjemmet har en stor stue med et loungeområde i begge ender. I den ene delen har Kathrine valgt å møblere med Nordic-sofaen i velour og i en mørk grå farge. 

- At valget falt på en grå sofa er ikke spesielt originalt, påpeker Kathrine, før hun legger til: - Men det er utrolig brukervennlig. En grå og nøytral sofa står godt til det aller meste og danner utgangspunktet for å møblere med kontraster i form av knæsje farger.

Nordic-sofaen en av våre mest populære modulsofaer. Det finnes mange valg som gjør at du kan få en sofa som er tilpasset din smak og ditt hjem. Kathrine har valgt smale, stramme armlener, svarte ben og en sjeselong på høyre side for ekstra komfort.

På spørsmål om hva Kathrine vil kalle interiørstilen i hjemmet sitt, svarer hun "den lette nordiske".

– Det er mye lyse farger, men kombinert med mørke kontraster som skaper karakter og personlighet. Det er klassisk, men uten å være for mye møbelkatalog. Stilrent og enkelt er andre stikkord som beskriver stilen. Det er en stil som det er lett å møblere med, som skaper rom for kreativitet.

De fyldige gardinene i tung, grå velour bryter opp det lette hvite som preger resten av rommet. 

Balanse og kontraster er viktige stikkord for alt Kathrine foretar seg på interiørfronten.

– Jeg innreder etter samme prinsipper som jeg kler meg. Når jeg setter sammen et antrekk, bruker jeg alltid noen favorittplagg som utgjør basisen av antrekket. Typisk er det buksen, genseren eller favorittjakken. Basisen utgjør det meste av komponentene i antrekket. Og så kommer det viktigste, du må bryte opp basisen med kontraster. Det kan være i form av en veske, et skjerf, sko, eller et smykke eller ørepynt. Og det er basisen i kombinasjon med kontrastene som skaper den viktige balansen. Slik er det også med interiøret. Det er de fargerike blomstene på det hvite bordet, de rustrøde og blå putene i den grå sofaen. Slike elementer er det som skaper den rette helheten, forklarer Kathrine.

Kathrines putekolleksjon

For travelt, det kan vi trygt si at Kathrine har det. I tillegg til å ha blitt forfatter er også Bohus-ambassadøren svært involvert i produktutviklingen av hennes egen putekolleksjon hos Bohus. Nå har hun også kommet med store, myke pledd i 100 % ull, som har allerede rukket å bli veldig populære!

– Det er kjempemorsomt at putenekolleksjonen nå har blitt utvidet og at de nye pleddene har slått an, sier Kathrine og forklarer at fargene er inspirert av det som skjer både innen fashion- og interiørverdenen. Blåtoner, grått, beige og rust er farger som fungerer i alle hjem. Stoffene går i ull, velour, og grovere tekstiler. 


– Dessuten kommer de i tre ulike størrelser. Da har du alternativene du trenger for å "stæsje" opp et hvert hjem på putefronten, ler den sprudlende Rogalendingen, mens hun danderer puter i ulike størrelser og farger i den grå Nordic-sofaen fra Bohus.

Se hele putekolleksjonen her!

En lys spisestue i nordisk stil

Spisestuen fungerer som et skille mellom den åpne kjøkken- og stueløsningen. Spisebordet er fra en tidligere Bohus-kolleksjon. Serviset Lerk og lykten Rocks som står på bordet, er designet av Halvor Bakke for Magnor Glassverk. I vasen har Kathrine pyntet med den siste store blomstertrenden gulrotblomst i ulike farger. Kathrine tipser om å alltid huske levende lys på alle bord, det skaper en varm og god stemning i rommet. 

– Jeg liker å kombinere produkter fra ulike produsenter. Gammelt og nytt. Dyrt og rimelig. Norsk og utenlandsk. Igjen handler det om balanse og kontraster, sier hun. For det er Kathrine klar på, hun vil ikke at huset skal se ut som en møbelkatalog fra en og samme produsent.

– Lek, utforsk og kombiner, det er stikkordene for en genuin og unik stil - en stil som uttrykker hvem du er. Det er det som gir hjemmet personlighet, mener hun.

Den velourblå loungen

Alle har vel sitt favorittsted i hjemmet, og for Kathrines del er det loungen som er hjemmets "jordbærsted". Legg merke til balansen mellom lampen, teppet og veggen. Tapetet på fondveggen heter Kråkesølv og glitrer når det kommer lys på og skaper både balanse og kontrast på samme tid.

– Jeg setter utrolig stor pris på denne kroken, litt adskilt fra resten av stua. Det er her jeg har venninnekveldene mine, det er her jeg har de gode stundene med Leon, og det er her jeg nyter et stille øyeblikk helt alene mens jeg lar de kreative tankene få fritt spillerom. Dette er rett og slett husets hjerte, forklarer Kathrine.

Dyp, blå velour er eksklusivt og skaper luksusfølelsen hjemme. Her er sofaen Nordic Rucola trukket i blå velour med puter fra Kathrines egen putekolleksjon hos Bohus. Det er ikke plass til nips hos Kathrine Sørland, men på det lille avlastningsbordet hun funnet rom for noen hyggelige familiebilder. 

Shop stilen!