Gå til hovedinnhold

Hjemme hos Bohus-ambassadør Kathrine Sørland

Modellen, gründeren og programlederen Kathrine Sørland synes det er deilig å være voksen, uten å måtte være kjedelig. Slik tenker hun om interiøret sitt også. 

26.01.2017

Kathrine Sørland lever livet i et forrykende tempo. 36-åringen fra Stavanger flyttet til Oslo for 12 år siden, og etter noen år i en kul loftsleilighet på Bislett, flyttet hun og mannen med stor M, Andreas Holck (46), inn i en leilighet ytterst på Nesøya rett utenfor bygrensen. Sammen med sønnen Leon (8) og de herlige pusekattene Bølla og Bolla, har de skapt seg en oase av et hjem hvor de elsker å trekke seg tilbake etter en travel arbeidsdag.

Nordic Kathrine Pillow

For travelt, det kan vi trygt si at Kathrine har det. Bohus-ambassadøren fronter blant annet Nordic-serien fra Bohus hvor hun er involvert i produktutviklingen. Hun er også kvinnen bak den nye putekolleksjon fra Bohus Nordic Kathrine Pute, en kolleksjon som har blitt voldsomt populær.

- Ja, det er kjempemorsomt at putene har slått an, sier Kathrine og forklarer at fargene er inspirert av det som skjer både innen fashion- og interiørverdenen. Blåtoner, grått, mint og rust er farger som fungerer i alle hjem. Stoffene går i ull, velur, grove tekstiler og skinn.

 - Dessuten kommer de i tre ulike størrelser, to kvadratiske og en rektangulær. Da har du alternativene du trenger for å ”stæsje” opp et hvert hjem på putefronten, ler den sprudlende Rogalendingen, mens hun danderer puter i ulike størrelser og farger i den grå Rucola Nordic-sofaen fra Bohus.

Se hele putekolleksjonen her!

Kathrines interiørstil

På spørsmål om hva Kathrine vil kalle interiørstilen i hjemmet sitt, svarer hun at vil kalle stilen ”den lette nordiske”.

- Det er mye lyse farger, men kombinert med mørke kontraster som skaper karakter og personlighet. Det er klassisk, men uten å være for mye møbel-katalog. Stilrent og enkelt er andre stikkord som beskriver stilen. Det er en stil som det er lett å møblere med, som skaper rom for kreativitet.

Nordic Rucola i grått

Sofaen Rucola fra Sits, er påvirket av Europeisk design fra midten av det 20. århundret men utformet i en moderne stil. - At valget falt på en grå sofa er ikke spesielt originalt, påpeker Kathrine, før hun legger til: - Men det er utrolig brukervennlig. En grå og nøytral sofa står godt til det aller meste og danner utgangspunktet for å møblere med kontraster i form av knæsje farger.  

De fyldige gardinene i tung, grå velur bryter opp det lette hvite og grå ellers i rommet.  

Rustrød, blå og grå er en flott fargekombinasjon! Boblen vasen og lysestakene på bordet er designet av Finn Schøll, og produsert av Magnor Glassverk.

Få en fin sofa - se Kathrines stylingtips!

Bryt opp den grå fargen med puter i ulike stoffer, størrelser og farger. Få Kathrines tips til hvordan style din grå sofa her! 

Balanse og kontraster

Balanse og kontraster er viktige stikkord for alt Kathrine foretar seg på interiørfronten.

- Jeg innreder etter samme prinsipper som jeg kler meg. Når jeg setter sammen et antrekk, bruker jeg alltid noen favorittplagg som utgjør basisen av antrekket. Typisk er det buksen, genseren eller favorittjakken. Basisen utgjør det meste av komponentene i antrekket. Og så kommer det viktigste, du må bryte opp basisen med kontraster. Det kan være i form av en veske, et skjerf, sko, eller et smykke eller ørepynt. Og det er basisen i kombinasjon med kontrastene som skaper den viktige balansen. Slik også med interiøret. Det er de fargerike blomstene på det hvite bordet, de rustrøde putene i den grå sofaen. Slike elementer er det som skaper den rette helheten, forklarer Kathrine.

Spisestuen

Spisestuen fungerer som et skille mellom den åpne kjøkken- og stueløsningen. Spisebordet er fra en tidligere Bohus kollekjon. Serviset Lerk og lykten Rocks er designet av Halvor Bakke for Magnor Glassverk. 

Ta igjen naturen utenfor med å hente inn grønt på bordet. Husk levende lys på alle bord.

 - Jeg liker å kombinere produkter fra ulike produsenter. Gammelt og nytt. Dyrt og rimelig. Norsk og utenlandsk. Igjen handler det om balanse og kontraster, sier hun. For det er Kathrine klar på, hun vil ikke at huset skal se ut som en møbelkatalog fra en og samme produsent.

 - Lek, utforsk og kombiner, det er stikkordene for en genuin og unik stil  - en stil som uttrykker hvem du er. Det er det som gir hjemmet personlighet, mener hun. 

Den velurblå loungen

Alle har vel sitt favorittsted i hjemmet, og for Kathrines del er det loungen som er hjemmets ”jordbærsted”.

Litt bling og glam er det også plass til, her i form av taklampen. Legg merke til balansen mellom lampen, teppet og veggen. Tapetet på fondveggen heter Kråkesølv og glitrer når det kommer lys på og skaper både balanse og kontrast på samme tid.

- Jeg setter utrolig stor pris på denne kroken, litt adskilt fra resten av stua. Det er her jeg har venninnekveldene mine, det er her jeg har de gode stundene med Leon og Andreas, og det er her jeg nyter et stille øyeblikk helt alene mens jeg lar de kreative tankene få fritt spillerom. Dette er rett og slett husets hjerte, forklarer Kathrine. 

Dyp, blå velur er eksklusivt og skaper luksusfølelsen hjemme. Her er sofaen Nordic Rucola trukket i blå velur med Kathrine Pute i blått og grått. Det er ikke plass til nips hos Kathrine Sørland, men på det lille avlastningsbordet hun funnet rom for noen hyggelige familiebilder.

 

Hent mer inspirasjon til den nordiske stilen! Bla i vår Nordic katalog!

Se hele Bohus sin Nordic kolleksjonen her!