Gå til hovedinnhold

Hjemme hos interiørstylisten i Bohus

Marianne Stensrud er interiørstylisten som står bak utallige, fantastiske stylinger for Bohus. Nå åpner hun dørene til sitt drømmehjem i Asker. 

 

Et stykke sørover fra Oslo ligger et nydelige lite sted ved sjøen. Det sies at det er så nære sørlandsidyll som du får det på Østlandet. Sol og blå himmel var som bestilt denne dagen, og gjorde ikke den idylliske perlen av et sted noe verre. Vi skulle besøke vår flinke interiørstylist, Marianne Stensrud, for første gang hjemme hos henne i Asker. 

Før nye bilder skal tas for Bohus, prøver Marianne alltid å finne den perfekte location for fotoshooten. Noen ganger tas bildene i studio, noen ganger blir stedet et stort lokale og noen ganger blir det hjemme hos folk. 

– Bildene blir alltid best i ordentlige hjem, der det synes at folk har bodd og lagt sjelen sin i fargevalg, materialer og innredning, sier interiørstylisten. 

Denne gangen er det hun selv som åpner dørene! 

Marianne står blant annet bak stylingen på den berømte låven i "Hver gang vi møtes", huset og uteplassen i "Camp kulinaris" og hele hotellet i "Paradise hotel". Hun er ekspert på trender og hun vet alltid hva som blir populært ett og to år frem i tid. Det betyr derimot ikke at hun faller for alle trendene selv. Hjemme liker hun best å blande nytt og gammelt for å skape sjel og personlighet. Et arvet skap kan for eksempel males om og skape en spennende kontrast til det nye og moderne. 

– Jeg liker å blande ulike stiler, men det må være en helhet. Jeg bor i et funkishus, men har innredet det i en klassisk, rustikk stil, sier Marianne. 

Inspirasjonen henter hun fra de mange reisene hun drar på, og spesielt fra Mexico.

– Murfargen vi har valgt er veldig lik sandfargen på stranden i Mexico. Jeg elsker å gå lange turer langs stranden og ble inspirert av kontrasten mellom tørr- og våt sand. Murfargen inne har derfor fått fargen på den tørre sanden og fargen på utsiden av huset ligner på den våte sanden. 

En gjennomført stil både ute og inne

Fra sjøkanten svingte vi opp i et boligfelt med store, tradisjonelle trehus omringet av grønne trær fra alle kanter. Nesten helt øverst i bakken fant vi Mariannes helt nye funkisbolig. Hun har kun brukt tre ulike farger på hele huset; en murfarge fra Weber, lyst tregulv fra Tarkett og maling i en dempet sort farge. Det tok lang tid å finne den perfekte kombinasjonen av disse tre fargene, og spesielt murfargen jobbet hun mye med å finne. Resultatet ble selvsagt helt fantastisk, og gjør at både utsiden av boligen, uteplassen og inne i hele huset skaper et stilfullt og gjennomført hjem. I tillegg til få farger har Marianne valgt å bruke spiler som et gjennomgående element både ute og inne. Alt fra inngangspartiet og inngangsdøren, til spilene som rammer rundt hele uteplassen. 

Vi gikk forbi inngangen og rundet hjørnet på baksiden av huset hvor en stor uteplass åpnet seg opp for oss. Med fire ulike sittegrupper var det ikke mangel på hverken plass eller nydelige hagemøbler. I den ene enden stod solsenger fra Halvor Bakkes hagekolleksjon, Signature Collection, med tilhørende parasoll. Et perfekt sted å slappe av på en så varm dag som denne. Rett ved uteplassen renner en liten bekk og her vokser det bregner som Marianne pleier å plante om i potter. Å hente planter og blomster som vokser i området vil skape et ekte og naturlig uttrykk på uteplassen. 

Under det som tilsynelatende er en nydelig pergola, men som også er en funksjonell terrasse som går ut fra 2. etasje, har Marianne plassert sofagruppe fra Signature Collection by Halvor Bakke. I denne kolleksjonen får man både putetrekk i mørk grå og i natur. Her passet den nydelige naturfargen perfekt inn. Marianne jobber tett sammen med Halvor Bakke for å finne de perfekte fargevalgene og materialene i hans kolleksjoner hos Bohus. 

Den smarte peisen fra Tenderflame har hun plassert midt på sofabordet slik at alle sofahjørnene skal få litt varme. Her kan man få mange lune og magiske kvelder! I et hjørne henger hengekøya hun kjøpte på sin siste tur til Mexico for "Paradise hotel". På veggen ovenfor henger de mange solhattene hun har tatt med seg fra reiser. Hver gang hun er i Mexico kommer en ny solhatt hjem. Når de ikke brukes er de svært dekorative å henge på veggen. 

Tid for lunsj!

Selv om uteplassen ser helt perfekt ut som den er nå, så har Marianne mange planer. Eføyen, villvinden og blåregnen skal få vokse seg store denne sommersesongen og skal dekke hele taket i utestuen. Lamper og lykter skal henge ned og skape den gode stemningen når skumringen kommer. Hun skal også lage et fem meter langt spisebord for å få plass til hele familien.

– Vi blir alltid så mange når familien samles! Jeg elsker å få besøk og det å kunne invitere gjester på gode middager, sier Marianne. 

Og det synes. Ved spisegruppen fra Signature Collection by Halvor Bakke finner du utekjøkkenet. Her vokser det over av deilige urter i potter og krukker. Koriander, salat, vårløk, sortkål, timian, tomater og mynte kan plukkes rett fra pottene og brukes til grillmat, pizza og i salaten. Det var hennes svigerdatter fra Argentina som inspirerte henne til å begynne med den kortreiste maten. Vi fikk servert pizza bakt på en pizzasten i grillen, salater og en deilig argentisk salsa, og det smakte helt nydelig. Det er noe med å spise ute i varmen som gir den deilige feriefølelsen som man gjerne er ute etter på sommeren. Og når man i tillegg kan lage all maten ute på sitt eget utekjøkken, så kan man drømme seg bort til både Italia og Argentina!

Grillet potetsalat med chili

Marianne deler gjerne den gode potetsalaten vi fikk servert. Hemmeligheten er faktisk potetene! De skal først kokes og så grilles til de har den perfekte temperaturen og konsistensen.

Ingredienser:

7-8 poteter
1 dl riseddik
3 spiseskjeer fiskesaus
1 spisekje honning
2 røde chili
2 rødløk
3 fedd hvitløk
6 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
2 store håndfuller fersk basilikum
2 spiseskjeer ristede sesamfrø

Slik gjør du:
Kok opp potetene med litt salt og la dem koke i ca. 12 minutter til de er akkurat blitt så møre at gaffelen slipper. I mellomtiden kan du gjøre klart grillen på medium varme. Bland sammen eddik, fiskesaus, honning, og halvparten av olivenoljen i en liten bolle. Tilsett chili og en liten klype salt.

Del opp løken i to. Kutt hver halvdel inn i fem deler uten å skjære gjennom roten. Kutt opp hvitløk og ha alt i en stor bolle sammen med andre halvdel av olivenoljen. Knus potetene lett med hendene og bland dem sammen med olje og løk i bollen. Dryss litt salt over.

Grill potetene og løken sammen i ca. 12 minutter, til alt er varmt og til det har fått en fin farge. Når potetene er klare, legg de i en serveringsbolle og hell dressingen over. Bland lett og tilsett til slutt revet basilikum og sesamfrø og voilà! En nydelig potetsalat som passer perfekt på varme dager.

Spennende og gjennomtenkte detaljer

For Marianne er det viktigste å ha et personlig hjem som man virkelig trives i. Og hun trives best i en dempet farkeskala, med bruk av få farger som setter grunnlaget for resten av interiøret. Alle rom er malt i dempet sort, med innslag av murfargen fra Mexico. Sortmalte rom gir lune rom, og sammen med grønne planter som frisker opp og skaper kontrast, så blir resultatet et behagelig og spennende hjem. Vi spurte om Marianne hadde noen stylingstips å dele med oss!

– Bruk god tid på å velge farger før du skal pusse opp eller fornye hjemmet. Bruk like fargetoner på valg av overflater som vegger og gulv. Da får du en god harmoni! For at det ikke skal bli kjedelig må et hjem ha kontraster. For å skape en kontrast bruker jeg grønne planter, ulike materialer som bryter med de glatte flatene og jeg blander nytt og gammelt. Lag gjerne et moodbord på Pinterest og sett sammen det du liker av bilder – det er jo så gøy å drømme seg bort i gode idéer! Kjøp møbler som er tidløse, da er det enkelt å bytte ut interiørprodukter som puter, vaser og bilder for å freshe opp hjemmet.