Gå til hovedinnhold

Hjemme hos Jan Thomas

Se Jan Thomas sitt nyoppussede drømmehjem på Frogner, innredet av interiørdesigner Thomas Steen!

Jan Thomas kjøpte seg et oppussingsobjekt på Frogner, uten å ane hva det innebar og hvor mye jobb som skulle til. Første gang han kom inn døra etter å ha kjøpt det som skulle bli hans nye hjem, tenkte han: "Hva er det jeg har gjort?". Huset så Jan Thomas allerede for 12-13 år siden. Da tenkte han at det var som et Hobbit-hus med lavt tak og små rom. Likevel valgte han å gå til innkjøp av huset med en tanke om at han kunne pusse opp og skape drømmehjemmet! Med god hjelp fra venner, entreprenører og ikke minst interiørdesigner og venn Thomas Steen, ble resultatet helt fantastisk.


– Det viktigste når man skal skape sitt helt eget drømmehjem er å ta utgangspunkt i hva man selv liker og trives i. For meg betyr hjemmet veldig mye da det er det eneste stedet jeg har et privatliv. Her finnes det ikke noe fasitsvar, men husk at drømmehjemmet ditt skal være et sted der du skal kunne leve, og ikke føle at du er på et museum eller i et interiørblad, forteller Jan Thomas.

Fra stall til et personlig hjem

 Jan Thomas sin interiørdesigner, Thomas Steen, forteller at han fikk en omvisning i det nye huset hans da det var ferdig pusset opp.

– Han trodde han hadde en plan. Etter en runde der med meg med spørsmål og forslag, skjønte han fort at han trengte hjelp og ringte meg uken etter og spurte om jeg kunne ta over prosjektet.

Interiørdesigneren forteller at det er stor forskjell på kjøp av gammelt og nytt hus. I et nytt hus er det som regel kun små forandringer som skal til for å få det fint, og så er selve jobben å gjøre hjemmet personlig.

– I et gammelt hus, som det gamle stallbygget som Jan Thomas har kjøpt, så er det viktig å ta vare på sjarmen i huset, men fortsatt skape et moderne og funksjonelt hjem. 

Steen forteller at prosessen derfor ble delt i tre: å få oversikt over utgangspunktet de hadde å jobbe med, kartlegge Jan Thomas sine behov, og gjøre huset funksjonelt med gode løsninger. 

I samråd med Thomas Steen bestemte Jan Thomas seg for å gå for en "Tom Ford"-look. Dette er altså mannen som gjenskapte glamouren bak merket Gucci og senere skapte sin egen merkevare. Han bruker tekstiler som fløyel og silke i delikate og frekke kombinasjoner, som skaper et klassisk og sexy utseende. 

Fant sine favoritter hos Bohus

Sammen med interiørdesigneren besøkte Jan Thomas Bohus for å finne møbler og interiør som ga den klassiske og sexy looken han ville ha i hjemmet. Han så etter en klassisk sofa som skulle være god å sitte i, men som ikke skulle være kjedelig. Valget falt på Hedy, som var akkurat den kombinasjon han ønsket med tanke på faong og tekstil. Hedy-sofaen leveres i forskjellige størrelser, kombinasjoner, tekstiler og farger, slik at du kan få akkurat den sofaen du ønsker. 

Jan Thomas ønsket seg en god stol i stuen, og fordi stuen ikke var verdens største, så måtte denne stolen stå i kombinasjon til sofaen.

– Jeg ønsket ikke å kjøpe en stol som «matchet», men finne en som brøyt helt, og som bygget oppunder det maskuline og sexy. Valget falt på en skinnstol som var moderne med et retro-preg, og som dro fargeskalaen over i det gyldne. Deretter fant jeg runde bord med gylden kant og sotet glass, som kombinerte det kalde med det gyldne og som brøyt de rette linjene, sier Steen. 

Interiørdesigneren avslører sine stylingtips

 

Steen forteller at i en åpen kjøkken- og stueløsning ville han vanligvis ikke valgt å bruke både et rundt spisebord og et rundt sofabord. Men i dette tilfellet fungerte det, da kjøkkenøyen hadde rette linjer på den ene siden og Hedy-sofaen stod som en motvekt på den andre siden av rommet. 

– Det viktigste når jeg innreder er alltid å få en balanse i rommet slik at det ikke «tipper» til en side, sier interiørdesigneren. 

Interiøret er prikken over i´en når det kommer til stylingen.

– Kjedelig interiør og dårligere løsninger kan reddes med god styling, men her var jeg jo heldig og hadde fått starte fra scratch, så stylingen skulle bare fremheve elementene og binde de enda bedre sammen.

Steen forteller at det er viktig å blande ulike kvaliteter når du skal plukke ut stylingprodukter.

– Et hjem trenger noe røft, som de sorte pottene ved peisen, noe blankt, som gulldetaljene på sofabordene, og noe uventet. Hvis alt matcher, ser det ut som en katalog og her var det viktig at sjelen i huset ikke ble glemt. Det må ikke se for perfekt og nytt ut! Jeg liker å bruke store objekter og sette de sammen. Har du mange små objekter, sett de sammen på et brett eller lignende, tipser Steen. 

 

– Hjemmet mitt er klassisk og moderne. Jeg er en minimalist og liker ikke for mye dill, og derfor har vi i stedet brukt få elementer, men i en god størrelse. I tillegg er hjemmet mitt både maskulint og sexy, i ekte Tom Ford-stil!