Gå til hovedinnhold

Jobb effektivt hjemme - slik innreder du hjemmekontoret

Følg våre tips for å innrede til et effektivt hjemmekontor. 

Lag et klart skille mellom jobb og fritid

De aller fleste får en utfordring med å gjenskape en så god arbeidsplass som mulig hjemme, med kontorpult, kontorstol og oppbevaringsplass. For å kunne jobbe effektivt hjemme, trenger du å etablere deg et fast sted hvor du kan sitte i fred og ro. Det er kanskje fristende å jobbe fra sofaen, men skal du være effektiv er en ordentlig arbeidsstasjon viktig. Klarer du å skape et klart skille mellom jobb og fritid hjemme?

Se alt du trenger til hjemmekontoret her.

Sørg for å ha en optimal sittestilling

Har du mye hjemmekontor er det spesielt viktig å ha en god arbeidsstilling. Spisebordet kan være fint å bruke fordi du har mye arbeidsflate å boltre deg på, men høyden er kanskje ikke optimal. Sørg derfor for å ha en god kontorstol som du kan heve og senke etter høyden på bordet. Et skrivebord som er tilpasset din høyde er likevel det aller beste for å få en optimal sittestilling. Vi har et stort utvalg skrivebord til barn og voksne som både tar liten og stor plass.

Se utvalget her! 

Som en hovedregel skal hoftene og beina være i 90 grader, der føttene er plassert i gulvet. Setedybden kan du teste ved å sette en knytteneve mellom knær og sete. Du skal ha god støtte i korsrygg. Skuldrene skal være senket og underarmene skal hvile på skrivebordet, med 90 graders vinkel i albueleddet. Sitter du med PC og tastatur må dybden på skrivebordet være stor nok til å få plass til utstyret. Avstanden fra øynene til skjermen skal være ca. 60 til 80 cm. Finn den avstanden som passer deg. 

Selv om du sitter hjemme er det viktig å bevege seg! Varier sittestillingen ofte for å ikke bli stiv eller få belastningsskader. Kjenn etter, gå en runde og strekk deg i løpet av arbeidsdagen.

Skap gode lysforhold

Det er viktig at skjermen ikke er det eneste som lyser på arbeidsplassen. Det kan være vondt for både øynene og hodet i lengden. Sørg for å ha god grunnbelysning i rommet du sitter i. Da kan du supplere med en vegglampe eller en bordlampe som gir godt leselys. Unngå lys som blender. Ta bort eventuelle lamper som lyser deg i ansiktet eller dekk for vinduene hvis solen blender skjermen. 

Se hele utvalget av belysning her!

Bohus tilbyr hjemlevering fra alle våre varehus og fra nettbutikken. Kontakt ditt nærmeste varehus for pris.