Gå til hovedinnhold

Hjemmelaget julemusli med kakao – julegaven til å spise opp!

Å få en julegave som det er lagt tid og sjel i, som i tillegg smaker godt, er det få ting som slår.

04.12.2016

I episode 2 av web-serien, Jul på bruket, har Halvor Bakke besøk av matblogger Ida Gran Jansen. Sammen lager de julegodt som er flott å kunne gi bort i julegave. Oppskriftene er enkle og kan lages sammen med store og små nå i førjulstiden.

Musli er en gave de aller fleste vil sette stor pris på, og den kan brukes sammen med yoghurt og frukt til frokost og kvelds. Ingrediensene kan allerede finnes i skapet ditt, så her er det bare å sette i gang med julegavene.

Her kommer oppskrift på Julemusli med kakao!

Ingredienser:

50g lettkokte havregryn

2 eggehviter

1 klype salt

2 ts vaniljesukker

3ss kakaopulver

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk eggehvitene til de skummer og bland sammen med havregryn og salt. Hell havregrynene ut på et stekebrett og stek i 20 minutter. Etter 10 minutter bør du røre litt i havregrynene slik at de blir jevnt stekt. Ta de gyldne havregrynene ut av ovnen og la avkjøle til lunken/kald. Rør inn vaniljesukker og kakaopulver.

For små biter, kjør muslien noen sekunder i en blender.

Fordel muslien i poser og knyt en fin sløyfe rundt. Skriv gjerne opp ingrediensene på en lapp og legg ved.

Oppskrift på karamellpopkorn og browniemix

Halvor & Ida lagde også smakfull karamellpopcorn og browniemix på glasskrukke til gaver.

Se hele episoden med Ida og Halvor her.

Om jul på bruket!

I 4 episoder får vi bli med og oppleve den hellige adventstiden sammen med Halvor Bakke, på hans vakre småbruk, Traae, utenfor Larvik.

Halvor gir oss tips og ideer for hvordan skape en vakker adventstid som legger til rette for juleforberedelser og alt som hører julen til. I tillegg får vi påfyll av vakker ro, vinterstemning og tid til refleksjon over hva som er viktig i høytiden vi nå går inn i.

Programmene sendes hver søndag i advent, og du kan se dem først på Bohus sin Facebook side.

Se første episode Jul på bruket – her

 

Foto: Bohus & Ida Gran Jansen.

For flere oppskrifter se Idas matblogg