Gå til hovedinnhold

Hvilestol – finn din favoritt

En hvilestol kan du ha store deler av livet. Kanskje går den i arv også? Da er det greit å velge en som du virkelig blir fornøyd med. Her gir vi deg tipsene du trenger for å finne hvilestolen som passer deg best.

Først og fremst skal en hvilestol være behagelig å sitte i. Et møbel som du kan hvile deg i. Lytte til god musikk, lese en bok eller binge Netflix. Samtidig kan vi ikke stikke under en (hvile)stol at et møbel må se bra ut. En stilig hvilestol kan virkelig løfte helhetsinntrykket av rommet den står i. En god hvilestol vil du ha glede av i mange år fremover, mest sannsynligvis går den i arv også. Da er det viktig å velge en hvilestol basert på dine ønsker og behov. Her får du fire spørsmål du kan spørre deg selv for å finne den hvilestolen som passer deg.

Hva skal du bruke hvilestolen til?

Når du skal velge ny hvilestol er det viktig å tenke på hva du skal bruke den til. Det legger føringer for utformingen av hvilestolen du velger. Skal hvilestolen brukes til å lese en god bok eller jobbe på laptopen eller ipaden i hvilestolen? Da trenger du en hvilestol som har høy rygg og har armlener. Det sikrer en god sittestilling og gjør lesestunden eller arbeidsøkten mer behagelig. Skal du bruke hvilestolen til å sitte rundt salongbordet med familie og venner, blir kanskje en høy rygg litt for massivt. Da velger du heller en litt mindre hvilestol.

Trenger du stor eller liten hvilestol?

Har du en stor stue med god plass og mange andre store møbler, vil så klart en stor hvilestol være midt i blinken for deg. Mens har du mindre plass vil naturlig nok en mindre hvilestol passe deg. Dog er ikke valget av størrelse på hvilestolen så svart-hvit. Det kommer også an på hvor mye hvilestolen skal brukes. Planlegger du å bruke den mye, vil hvilestolen få en sentral plass i rommet og dermed kan den også være større. Ønsker du å bruke hvilestolen til litt forskjellig, vil en mindre hvilestol være bedre. Da kan du flytte den rundt i rommet etter behov.

Hvilken stil vil du at hvilestolen skal ha?

Når du velger hvilestol er det viktig å tenke på helhetsbildet i rommet den skal stå i. Ønsker du at den skal harmonere med andre møbler i rommet? Eller at den skal skille seg ut og skape en kontrast til de andre møblene? Du kan for eksempler se på fargene på stolbena eller andre detaljer og sørge for at disse matcher andre farger i rommet. Fargetone og tekstiler er også ting som kan plukkes opp fra andre steder i rommet.

Visste du at du kan designe din egen hvilestol hos Bohus? Velg ulike tekstiler, farger understell og ben.

Hvilket materiale ønsker du på hvilestolen din?

Materialet på hvilestolen bør velges basert på ønsket stil, bruksområde og vedlikehold. Hos Bohus får du hvilestoler i skinn, kunstig skinn og forskjellige stofftyper. Hvilestoler i skinn kan enkelt tørkes og vaskes med en fuktig klut. De varer ofte lenge og utvikler en unik patina over tid. Kunstig skinn er også et slitesterkt materiale, men ikke like holdbart som ekte skinn. Hvilestoler i stoff er ofte litt rimeligere og gir deg muligheten til å velge akkurat den fargen som passer til ditt hjem. Stoff kan også behandles slik at det kan frastøte seg væske og smuss.

Har du funnet svaret på alle spørsmålene så har du et godt grunnlag for å finne en hvilestol som passer akkurat deg. Ønsker du å prøvesitte hvilestoler kan du ta turen innom ditt nærmeste Bohus for en hyggelig prat.