Gå til hovedinnhold

Hvor viktig er søvn for god prestasjon?

Noen prestasjoner er viktigere enn andre, og for noen kan gode prestasjoner bli til gull. Det norske langrennslandslaget tok 14 medaljer i OL i Pyeongchang. Hvordan ville langrennsheltene fungert uten ordentlig hvile og restitusjon? Hvor mye påvirker søvn prestasjonene dine i hverdagen?

05.03.2018

Dyp søvn er viktig

Alle vet at god søvn gjør oss uthvilte, men det er også en rekke andre søvnfordeler som du kanskje ikke er klar over.

I dyp søvn produseres veksthormonet som påvirker vekst og reparasjon av muskel- og beinvev. Muskelvekst og restitusjon er spesielt viktig for deg som trener aktivt. I tillegg får du økt fettforbrenning, styrket immunforsvar og forsinket aldringsprosess.

Det norske langrennslandslaget tok syv gull under OL i Pyeongchang. Tempur reisesett sørget for god hvile under lekene. 

Bedre idrettsprestasjoner

For å oppnå de beste resultatene er det avgjørende at du har nok tid til å hente deg inn igjen etter trening. Forskning viser at idrettsutøvere som sover nok, får en forbedret fysisk prestasjon. Resultatene i studien viser at en økt søvnlengde i to måneder forbedret den fysiske prestasjonen hos fotballspillere. Tennisspillere ble raskere og mer nøyaktige, og svømmere fikk kraftigere og raskere svømmetak enn før.

Derfor bør du fokusere på å få nok hvile, restitusjon og søvn mellom treningsøktene for å prestere enda bedre.

Når det virkelig gjelder

Til daglig sover våre langrennshelter på Tempurmadrasser. De hadde derfor med seg reisesett fra Tempur med overmadrass og pute, når det virkelig gjaldt å prestere i OL. Landslagets helseansvarlig Torger Hansen, er utdannet fysioterapeut og har jobbet med landslaget i flere år. Han sier han fikk mange tilbakemeldinger fra utøverne under OL, der de fortalte hvor god hvile og restitusjon de fikk med Tempur sin madrass og pute.

Tempur reisesett består av North pute og Promise overmadrass, satt sammen for å gi deg høy komfort og god restitusjon. 

Sov bedre med riktig pute

Vi er svært stolte av å kunne tilby våre utøvere på landslaget i langrenn en god natts søvn, både hjemme og på reisen. Vil du sove på tempur har vi et stort utvalg overmadrasser og puter i ulike fasonger. Hvert design har sin spesielle hensikt. 

For deg som liker å sove på magen gjør Ombracio Tempurpute det enkelt å puste i alle sovestillinger. Millenium Tempurpute har en buet kant som skal gi god støtte i nakken for deg som sover på ryggen eller på siden. 

Den originale tempurputen støtter hode, nakke og skuldre, og passer best for deg som sover på side eller rygg. Tempur Symphony er en tosidig pute og passer derfor for deg som sover på både ryggen, siden og på magen.