Gå til hovedinnhold

Hvordan dekke bordet til sommerfesten

Hva er vel bedre enn gode middager på varme kvelder på uteplassen? Her er 5 tips du trenger til å dekke bordet på sommerlig vis! 

Sommer og deilige temperaturer betyr at man plutselig kan sitte ute og spise middag og kose seg i godt selskap til langt på natt. Hva er vel bedre enn å nyte måltidene ute? Inviter dine nærmeste på middag hjemme i hagen eller på terrassen!

1. Rengjør hagemøblene først

Vask av hagemøblene og fjern støv og puss. Bruk egnet rengjøringsmiddel til dine hagemøbler. Det er egne rengjøringsmidler til ulike materialer som rotting, tre, metall og betong. 

Les mer og vedlikehold av dine hagemøbler her!

2. Skap en lun og koselig stemning med lys og åpne flammer

Heng lyslenker rundt spisegruppen for å ramme inn området. Det skaper den gode feriefølelsen og kan gi assosiasjoner til uterestauranter rundt Middelhavet. Tenn lys i lykter og lys opp bordet med levende flammer. 

3. Skal du gå for en enkel borddekking eller all in?

Sommerfesten skal være lett, livlig og gøyal. Hvilken type sommerfest skal du arrangere? Skal du invitere på en rolig middag eller er det noe som skal feires sammen med flere venner? Bestem deg for om du skal holde det rent og enkelt eller om du vil pynte litt ekstra. 

4. Pynt med blomster og planter du finner ute

For den lette, sommerlige følelsen er det noe ekstra vakkert å pynte med planter og vekster du finner i nærheten. Sett det du finner i fine vaser i ulike former og størrelser! Hell vann i vasene og du har et vakkert lysspill på bordet når solen titter frem. 

5. Bruk et vakkert servise

Bruk gjerne det fine serviset ditt og bland det med et annet, hvis du har det. Alt trenger ikke se likt ut så lenge materialene komplimenterer hverandre. Keramikk kan blandes med porselen og glass - det gjør bordet mer spennende. Brett servietter i lin for det organiske uttrykket. Høye, store vinglass gjør seg også fint på bordet og skaper en fin kontrast til resten på bordet. Når sommernatten gjør middagen litt mørkere, kan du tenne i alle lyktene du har. Det kan ikke bli for mange tente lys!

Signature Collection Garden by Halvor Bakke er en hagekolleksjon med spennende detaljer. Designet er tidløst og har store valgmuligheter. Du kan få både runde og avlange hagebord i mange ulike størrelser! Med et klassisk og raust hagebord har du en god base til mange gode stunder fremover.

Les mer om Signature Collection Garden her!