Gå til hovedinnhold

Hytteinspirasjon: Slik innreder du hytta på fjellet

Vi gir deg inspirasjon til innredning av hytta!

Vi nordmenn elsker hyttene våre! Helt siden hytteboomen i 1960 har hytta vært nordmenns favorittferiested. Siden den gang har vi fått mer fritid til å bruke på akkurat det vi vil, som gjør at hyttene har blitt til fritidsboliger. Hytta er en forlengelse av hjemmet, og et sted man kan slappe helt av, borte fra hverdagens kjas og mas. I dag er det vanlig at hyttene ligger nærme hjemmet, som gjør at vi kan enkelt reise til hyttene våre i feriene, men også i helgene. 

Ettersom nordmenn reiser oftere på hytta enn tidligere, har det blitt viktigere at hytta gjenspeiler stilen og innredningen hjemme. Trenden viser at hytteinnredningen blir mer og mer lik hjemmeinnredningen. Men, hytta på fjellet skal tradisjonelt gjerne være varmere og koseligere enn hjemmet vårt. Vi viser deg hvordan du kan innrede hytta på fjellet!

Bland nytt og gammelt

En fordel med hytteinnredning er at en stor andel av dem har gått i arv. Gjennom flere generasjoner har antikviteter og personlige gjenstander kanskje samlet seg opp og vil gi en svært autentisk og hjemmekoselig følelse. Å blande det gamle med moderne elementer gir en spennende kontrast!

Hytta skal være et sted man kan slappe helt av og lade batteriene. Da er det viktig med en stor og myk sofa, gjerne med plass til hele familien. 

Interiørekspert, Halvor Bakke tipser

Mange bruker hytta som et sted man kan sette vasen man ikke har plass til hjemme eller stolen som ikke lenger passer inn i stua. Hytta blir da fort et sted man bare putter ting som er for stygt for leiligheten eller huset man har hjemme. Vår flinke designer, Halvor Bakke, kjent fra programmet Eventyrlig oppussing, ber oss om å slutte med dette. Hytta skal ikke være en dumpeplass for interiør og møbler man egentlig ikke liker så godt. Hytta skal ha sin egen gjennomførte stil og uttrykk. 

Halvor har gjennom 5 sesonger av Eventyrlig oppussing hjulpet folk med å skape hytter i ulike stiler, med moderne løsninger og nyskapende overrraskelser. Han sier at hvis det finnes noe gammelt, som gamle bjelker i taket eller flotte fliser på badet, så ta vare på det! Ta utgangspunkt i de gamle elementene når du innreder med mer moderne møbler og pyntegjenstander. 

Til hytta på fjellet anbefaler han mørkere farger enn for eksempel hytta ved sjøen. Nedtonede jordfarger på møbler og interiør, med vegger og tak malt i mørke farger gir et gjennomført og lunt uttrykk. Pass på å legge til noen elementer som gir litt spenning og kontrast for å bryte opp og gi øynene noe å feste blikket på. Det kan være en sterk oransje farge på en pute, eller grønne planter i en vase. 

Få et lunt og koselig soverom

Den rustikke stilen er kanskje den som passer aller best på fjellhytta. Treverket skal gjerne ha et litt værbitt preg, jordfargene dominerer og naturmaterialer som lin, bomull, skinn og hamp skaper rolige og harmoniske rom. Linjene og formene er enkle og grove, og gir derfor den rustikke følelsen. Varme tekstiler på soverommet skaper den lune følelsen. Kombiner tradisjonelle mønstre med nedtonede, mørke farger på sengetøyet, og legg inn en kontrastfarge for litt spenning i senga! 

Soverommene på hytta er ofte trange, som gjør at køyesenger blir ofte brukt for å få flest mulig sengeplasser. Velg gjerne en køyeseng med dobbelmadrass nederst for en ekstra overnattingmulighet. 

Et stort antall elementer og pyntegjenstander kan fort gi følelsen av at det er rotete på hytta, og er det noe som ikke skaper ro og avslapning så er det nettopp rot. Velg derfor interiør som vaser, lykter og krukker som er store i volum - da lar du de få pyntegjenstandene skinne.

Få stilen!