Gå til hovedinnhold

Hytteinteriør - slik styler du drømmehytta

Enten du ønsker en moderne eller klassisk hyttestil – her får du tips og råd til å innrede din drømmehytte i den hytteinteriøren du ønsker.

 

Når du kommer inn på hytta kan du senke skuldrene og gi slipp på byens kjas og mas. Med rett innredning blir livet på hytta enda litt lettere og mer avslappende. Velg deg en hyttestil og innrede din drømmehytte nå.

Moderne eller klassisk hyttestil

Stil er individuelt og om du skal velge en moderne eller en klassisk hyttestil er opp til deg. Har du en eldre hytte vil kanskje en klassiske hyttestil passe godt. For deg med en nybygget hytte, kan en moderne hyttestil være mer passende. Dog er det ingen fasit og mange eldre hytter vil ta seg godt ut med et moderne hytteinteriør. Da kan interiøret skape en interessant kontrast til den eldre hytta og slik stå mer ut. Når vi er på hytta er vi mye ute og bruker gjerne hytta til å slappe av etter en lang dag i fjellet eller på sjøen. Derfor er det fint å tenke på hvordan du vil ha det når du kommer tilbake fra tur. Hva er avslappende for deg og skaper hyttestemning?

Et enkelt liv på hytta

Når du er på hytta vil du gjerne gjøre minst mulig. Bare nyte naturen, stillheten og roen. Sørg for å ikke ha for mye ting på hytta. Ha kun det nødvendigste. God orden og et sted å plassere alt, gjør det lettere å holde orden mens du er på hytta. I tillegg er det lurt å ha ting som krever lite vedlikehold. Med et enkelt hytteliv slipper du å bruke tid på plikter når du er på hytta og kan heller bruke tiden på lange turer og hyttekos.

Hyttekos med hytteinteriør

Innred hytta med hytteinteriør som skaper skikkelig hyttestemning. Velg møbler som er komfortable og innbyr til å slappe helt av. En god lenestol og en myk sofa er essensielt når du skal legge til rette for hyttekos. Miks og bland organiske og naturlige materialer i naturfarger. La naturen rundt hytta gi føringer på farger og materialer. På en sommerhytte ved sjøen ønsker man ofte lyse farger, gjerne hvitt, blått og beige. Mens det på en vinterhytte på fjellet passer bedre med mørkere farger, gjerne nyanser av brunt og grønntoner.

Når du innreder hytta er det også viktig å tenke på detaljene. Pynt med lys, gardiner og servietter etter årstiden. Det forsterker stemningen, enten det er jul, påske eller sommer. Bruk også lys aktivt. Lite skaper vel mer stemning enn levende lys? Har du ikke peis på hytta, kan TenderFlame gjenskape noe av peiskosen. TenderFlame er en luktfri og ufarlig tennvæske som kan brukes på en rekke lykter, peiser og fakler. Det gir deg muligheten til å nyte peiskos på en hytte uten pipe. Sånt blir det hyttestemning av.

Hytta er et fristed for deg og familien. Innred med hytteinteriør som gjør hytta til et ekstra koselig sted å være. Ønsker du hjelp til å velge ut hytteinteriør som passer din hytte og stil, ikke nøl med å ta turen innom din nærmeste Bohus og ta en titt på vårt store utvalg