Gå til hovedinnhold

Innred hytta i den klassiske stilen

Få en hytte som varer! La deg inspirere av den tidløse, elegante stilen! 

Er du usikker på hvordan du skal innrede fjellhytta? Gjennom sesong for sesong på tv, og hytte på hytte med Eventyrlig oppussing og Halvor Bakke i spissen, så har vi fått et bilde av hvordan den tradisjonelle hytta ser ut før jobben starter. Hyttene som har gått i generasjoner er enkle, små og som oftest uten strøm eller innlagt vann. Da hytteboomen startet i Norge, så var det vanlig å bruke furumateriale. Det forklarer hvorfor det er så mange fjellhytter i dag som er kledd i furu fra gulv til tak! Men i takt med utviklingen har også de fleste hytteeiere vært villige til å ofre "den enkle hytta". Nå er det færre og færre hytter uten strøm og innlagt vann, men innredningen er fortsatt den samme! Det er på tide å oppgradere hytta med nye hyttemøbler og nytt og deilig interiør!

Se oppussingsprosjektene fra Eventyrlig oppussing her! 

Fra landlig rustikk til klassisk og varig

En oppfatning som svirrer rundt i Norges land, er at fjelhytta skal innredes i en landlig og rustikk stil. Det skal se ut som noen har brukt, kost seg og levd i hytta - gjerne i mange generasjoner. Det skaper et autentisk og koselig preg på hyttetilværelsen. Men for å få en koselig hytte, der du kan slappe av og leve det enkle liv, borte fra hverdagens kjas og mas, så må du velge den stilen som skaper denne følelsen for deg. 

Den klassiske stilen er tidløs og varig - perfekt når du ikke ønsker å bytte ut hyttemøblene før neste generasjon tar over. Møblene er rause og interiøret voluminøst med store vaser, lykter og pyntegjenstander. 

La deg inspirere av den klassiske stilen her!

Ta naturen inn

Uansett om du har en tradisjonell eller moderne hytte, så kan du fortsatt velge om hytteinteriøret skal speile stilen på hytta. En moderne møblering skaper en spennende kontrast til gamle loftevegger, og et arvet skap fra bestefar kan skape sjel i en moderne hytte. Ett av Halvor Bakke sine beste innredningstips i Eventyrlig oppussing, er nettopp det å blande gammelt og nytt. Ta vare på tingene du er glad i, og la de bli en del av den nye hyttestilen. Du kan bruke dine gamle hyttegardiner og sy de om til pynteputer, eller ta vare på en gammel lampefot og sette på ny skjerm. 

Hytta skal være en pause fra hverdagen, og vi vil derfor at hytta skal gi oss følelsen av ro og fred! Naturen skaper ro i sjela - så få naturen inn i hytta! Innred med farger fra naturen, organiske former og materialer i ull, tre og keramikk. 

Espegard bålpanne sørger for utekosen

Hva er vel bedre enn varmende flammer ute i det fri? Med en bålpanne kan du nyte uteplassen på hytta gjennom alle årstidene! Samle store og små rundt flammene og lag maten ute. Maten smaker ofte enda bedre da, og stemningen blir i alle fall hyggeligere! Med tilbehøret til bålpannen kommer både kaffekjele og popcorngryte - noe både for store og små.