Gå til hovedinnhold

Innred sommerhytta i den nordiske stilen

Den nordiske stilen er lett, lys og stilren, og perfekt til hytter ved sjøen. La deg inspirere av sommerhyttene fra Eventyrlig oppussing!

Interiørekspert Halvor Bakke har gjennom Eventyrlig oppussing fornyet utallige hytter. Vi kan gjerne kalle han ekspert på innredning av både fjellhytter og hytter ved sjøen. Når det gjelder sistnevnte, er han alltid helt klar: Stilen skal være lys, luftig og gjenspeile naturen utenfor.

Som mange andre er Halvor svært glad i runde spisebord. Det gjør at alle rundt bordet kan se hverandre - og dermed blir samtalene lengre og bedre! Spiseplassen nedenfor er stilren og full av luft! Sammensetningen av spisestolene i lyst tre og bordet i metall gir en fin kontrast. De senere årene har det nordiske uttrykket endret seg, og det har blitt spennende å ta i bruk organiske former i innredningen. Velg et rundt spisebord, keramikkvaser i tilfeldige former eller runde gulvtepper - og skap en en kontrast til de rette linjene. 

Se hyttene fra Eventyrlig oppussing her!

Hyttemøbler i nordisk stil

Lys eik går igjen i de stilrene, nordiske hyttene. Med enkle linjer og vakre fargenyanser klarer Halvor Bakke å innrede sommerhyttene både tidsriktig og personlig. Noe som kjennetegner hyttemøbler i nordisk stil er at de ikke skal ta stor plass. Hytteinteriøret er minimalistisk, i motsetning til den klassiske stilen hvor volum er viktig. Med smale og enkle hyttemøbler, så får du mye luft mellom møblene og inntrykket blir sommerlig og fantastisk! 

Sofaen på bildet under heter Stella og er en modulsofa som du kan bygge selv og tilpasse akkurat som du vil. Det betyr at du kan velge hvor stor den skal være, hviken farge og tekstil du vil ha, med eller uten sjeselong, og du kan velge mellom ulike typer ben og armlener. Til denne nordiske hytta valgte Halvor Bakke en Stella hjørnesofa i en elegant blåfarge med et maritimt uttrykk. Perfekt til hytter ved sjøen!

Lag en koselig uteplass

Hagemøblene på sommerhytta er kanskje like viktig som hyttemøblene innendørs! Du skal forhåpentligvis tilbringe det meste av tiden utendørs i sol og herlig vær - og da må du ha en ordentlig lun og flott uteplass. Behagelige og stilrene hagemøbler innbyr til kos og hygge gjennom hele sommeren. Gjør en ekstra innsats og skap en koselig oase som du kan bruke både tidlig på morgenen og i de sene nattetimer. Pynt med store planter, gjør sittegruppen lun med et uteteppe eller en utepeis og sørg for å alltid ha noe godt å drikke på! 

Soverommet skal være luftig!

I årets sesong av Eventyrlig oppussing, bygget Ole en rullende seng som kunne tas ut av soverommet og rett ut i sola. Luftigere soerom får du neppe! Dette er kanskje ikke så lett å få til for folk flest, men det er fullt mulig å få et innbydende, luftig soverom på sommerhytta på andre måter! Sørg for mye lys, og hvis du trenger gardiner - velg noen lette i lyse, herlige farger. Luft dynene, rist putene og velg ditt fineste sengetøy i lyse toner. Rydd bort klær, rot og unødvendige pyntegjenstander og åpne dørene til soverommet. Nå kan du være stolt av et ryddig og luftig soverom i nordisk stil.