Gå til hovedinnhold

Innrede barnerom som barna elsker

Det er slutt på de tider hvor jenterom skulle være rosa og gutterom blå. Det viktigste du bør tenke på når du skal innrede barnerommet er at det både skal være et trygt og koselig sted å sove og et rom for lek, gaming og lekser – hvis barnet er i skolealder.

 

Felles for alle barn er at de vil ha et kult rom som gjenspeiler noe av personligheten deres og som de gleder seg til å invitere venner til. Du bør derfor ha dette i bakhodet når du innreder barnerommet. Hva er det han eller hun bryr seg om? Er det én interesse som overskygger alt annet, som for eksempel fotball eller musikk, bør du ta hensyn til det.

Tenk langsiktig når du innreder barnerom

Barnas behov forandrer seg som kjent med årene. Det kan derfor være lurt å innrede et barnerom som med enkle grep kan endres når behovet melder seg. Et godt tips er å male rommet i nøytrale farger, slik at du ikke trenger å male hele rommet hver gang han eller hun ønsker en ny stil.

Praktiske løsninger på barnerommet

Med en køyeseng på barnerommet, får du plass til overnatting uten ekstra styr med å legge fram en madrass. Hos oss finner du både køyesenger med skuff under, som kan brukes som en ekstra seng når du drar den ut, og køyesenger med skrivepult under for å frigi mer gulvplass.

En oppbevaringskurv er praktisk å ha på barnerommet, slik at det blir enklere å holde det ryddig. I den kan du plassere ting som barnet ofte finner frem, så han eller hun slipper å lete hver gang. Leting har en tendens til å lage mye rot.

For å få bedre plass til både bøker og leker, er det lurt å ha en hylle på barnerommet. Der kan det også stå ting som barnet ønsker å vise fram.

En saccosekk er like populær i dag som den alltid har vært. Saccosekker finnes i mange forskjellige farger, de er enkle å flytte på og de er ikke minst veldig behagelige å sitte i, enten du skal lese, eller for eksempel spille et spill på mobilen, nettbrettet eller spillkonsollen.

Her kan du lese mer om hvordan du innreder jenterommet og gutterommet.

Du er også alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for inspirasjon til hvordan du kan innrede barnerommet som barna elsker.