Gå til hovedinnhold

Slik innreder du en liten balkong

Med disse tipsene får du maksimalt ut av den plassen du har. 

 

01.05.2017

Proffenes triks er nemlig å tenke fleksibilitet, flerbruk og utnytte høyden.

Plasseffektive utemøbler

Før du går til innkjøp av nye utemøbler må du huske å ta mål, så det ikke blir for trangt. Og sørg for at utemøblene er så fleksible som mulig for optimal utnyttelse av plassen.  

– Møbler som kan slås sammen eller stables er enkelt å rydde bort og ta frem ved behov, sier Rikke Nymoen, varehussjef på Bohus Skøyen.

Enkle, elegante og sammenleggbare utemøbler passer derfor godt inn på en liten balkong. Du kan enten kjøpe ferdige kafe- eller terrassesett, eller kombinere forskjellige stiler for å skape en mer personlig uteplass. Ikke vær redd for å blande ulike stoler med det bordet du foretrekker.

PERFEKT FOR SMÅ UTEOROM: COLON sofagruppe har et stilrent og stram uttrykk du enkelt kan tilpasse ved hjelp av tekstiler og puter. På det øverste bildet ser du den nette modulserien NAPOLI, der du selv setter sammen de ulike elementene for å få mest mulig ut av den plassen du har. 

For enhver stil og smak

Små, fleksible balkongsett finnes i en rekke varianter – alt fra trendy bambus til nett og stilfull aluminium. Ønsker du heller røffe hagegrupper med maskulint snitt og klassiske rottingmøbler, er de ikke lenger bare forbeholdt de som har stor uteplass eller hage. Nå får du enkelt tak i modulserier også til små balkonger.

– Dersom du har plass til en liten sittegruppe, kan du kombinere de ulike modulene som du selv vil.

Holder ikke plassen til mer enn et lite bord med to stoler, er det smart å ha noen klappstoler i bakhånd som du kan ta frem ved besøk.

STABLEVENNLIGE ALTERNATIVER: Velger du stoler som kan stables, sparer du plass ved oppbevaring og får mer fleksibilitet med tanke på plassutnyttelse. Det lille sidebordet NANO fungerer like godt utendørs som inne, og har til venstre fått selskap av JOY stoler og TAMINA blomsterurne, mens LEA stablestoler er avbildet til høyre.

Tenk i høyden

Ved å utnytte høyden frigir du ikke bare plass på gulvet, men kan skape en spennende og frodig balkong.

Finn frem dine grønne fingre og heng opp veggpotter med planter, sett opp hyller og bruk høye plantestativer så får du mer ut av plassen på en liten balkong.

Bruk også veggene til å henge sammenleggbare bord og stoler opp på noen kroker når de ikke er i bruk.

 FOR SVALE SOMMERDAGER: De champagnefargede møblene i MASI terrassesett er et prisgunstig og stilsikkert alternativ til en storbybalkong eller en terrasse.

Beskyttelse mot vær og vind

Har du ikke annen lagringsplass til utemøblene enn på balkongen, gjør ikke det noe. I dag kan de aller fleste møbelserier stå ute nesten hele vinteren, så lenge de beskyttes mot vær og vind med et trekk.

I tillegg blir skillet mellom inne- og uterommet stadig mindre. Har du små serveringsbord og krakker, kan disse settes ut for sesongen.

– Nå finnes det et stort utvalg av bord og stoler som er like fine inne som ute, så de kan flyttes dit du trenger dem, sier Nymoen.

Husk å ta inn stolputene ved dårlig vær. Har du derimot plass til en putekasse, kan de oppbevares der hele året – i tillegg til at kassen kan brukes som et avlastningsbord.

Pynt med hageinteriør

– Det blir fort veldig sterilt og tomt med bare møbler på balkongen, sier Nymoen og tipser om at du kan skape stemning med skinnfeller i stolene og blomsterpotter i ulike størrelser og høyder.

Et teppe på gulvet gir en lunere følelse enn det kalde balkonggulvet og løfter inntrykket.

– Det er også fint med lysslynger, som du enten kan feste i taket eller tvinne rundt en lampeskjerm for en kul effekt.

Se vårt store utvalg hagetilbehør her.

 

 Opptatt av interiør og innredning, og på jakt etter inspirasjon? Meld deg inn i Bohusklubben og få praktiske tips og råd, inspirasjonsartikler og ekstra gode kampanjetilbud før alle andre!

Er du på jakt etter å gjøre et godt kjøp, besøk våre kampanjesider . Her finner du mange produkter innen ulike kategorier som akkurat nå har ekstra hyggelige priser.