Gå til hovedinnhold

Slik innreder du en liten balkong

Proffenes triks er å tenke fleksibilitet, flerbruk og utnytte høyden. Med disse tipsene får du maksimalt ut av den plassen du har! 

 

Plasseffektive utemøbler

Før du går til innkjøp av nye utemøbler må du huske å ta mål, så det ikke blir for trangt. Og sørg for at utemøblene er så fleksible som mulig for optimal utnyttelse av plassen.

– Møbler som kan slås sammen eller stables er enkelt å rydde bort og ta frem ved behov, sier Rikke Nymoen, varehussjef på Bohus Skøyen.

Enkle, elegante og sammenleggbare utemøbler passer derfor godt inn på en liten balkong. Du kan enten kjøpe ferdige kafe- eller terrassesett, eller kombinere forskjellige stiler for å skape en mer personlig uteplass. Ikke vær redd for å blande ulike stoler med det bordet du foretrekker. 

 

Altea er en perfekt hagegruppe for små uterom! Designet er stilrent og har et stramt uttrykk du enkelt kan tilpasse ved hjelp av tekstiler og puter. Altea kan stå ute i all slags vær fordi putene tørker fort og er sydd i et meget slitesterkt tekstil!

For enhver stil og smak

Små, fleksible balkongsett finnes i en rekke varianter – alt fra rotting til nett og stilfull aluminium. Ønsker du heller røffe hagegrupper med maskulint snitt og klassiske rottingmøbler, er de ikke lenger bare forbeholdt de som har stor uteplass eller hage. Nå får du enkelt tak i modulserier også til små balkonger.

– Dersom du har plass til en liten sittegruppe, kan du kombinere de ulike modulene som du selv vil.

Holder ikke plassen til mer enn et lite bord med to stoler, er det smart å ha noen klappstoler i bakhånd som du kan ta frem ved besøk.

Tenk i høyden

Ved å utnytte høyden frigir du ikke bare plass på gulvet, men kan skape en spennende og frodig balkong.

Finn frem dine grønne fingre og heng opp veggpotter med planter, sett opp hyller og bruk høye plantestativer så får du mer ut av plassen på en liten balkong.

Bruk også veggene til å henge sammenleggbare bord og stoler opp på noen kroker når de ikke er i bruk. Vi har et stort utvalg hagestoler som kan stables! Slik kan du enkelt spare oppbevaringsplass. 

Ta en titt på årets fineste hagestoler her!

Beskyttelse mot vær og vind

Har du ikke annen lagringsplass til utemøblene enn på balkongen, gjør ikke det noe. I dag kan de aller fleste møbelserier stå ute nesten hele vinteren, så lenge de beskyttes mot vær og vind med et trekk.

I tillegg blir skillet mellom inne- og uterommet stadig mindre. Har du små serveringsbord og krakker, kan disse settes ut for sesongen.

– Nå finnes det et stort utvalg av bord og stoler som er like fine inne som ute, så de kan flyttes dit du trenger dem, sier Nymoen.

Husk å ta inn stolputene ved dårlig vær. Har du derimot plass til en putekasse, kan de oppbevares der hele året – i tillegg til at kassen kan brukes som et avlastningsbord.

 

Pynt med hageinteriør

– Det blir fort veldig sterilt og tomt med bare møbler på balkongen, sier Nymoen og tipser om at du kan skape stemning med skinnfeller i stolene og blomsterpotter i ulike størrelser og høyder.

Et teppe på gulvet gir en lunere følelse enn det kalde balkonggulvet og løfter inntrykket.

– Det er også fint med lysslynger, som du enten kan feste i taket eller tvinne rundt en lampeskjerm for en kul effekt.

Se vårt store utvalg hagetilbehør her!