Gå til hovedinnhold

Balkong inspirasjon

Ta et steg ut av leiligheten og ut på balkongen, senk skuldrene og pust inn den friske luften. En balkong er et frirom hvor du kan slappe helt av og bare være. Les videre for balkonginspirasjon.

Balkonger kommer i ulike former og størrelser, enten du har stor eller liten balkong, finnes det en løsning som passer akkurat din balkong og stil. Her får du tipsene og triksene som gjør balkongen til din private oase et steg utenfor leiligheten. Et sted du kan nyte morgenkaffen, spise lange middager med familien og arrangere fest for vennegjengen.

Stor balkong

Med en stor balkong har du god plass til å utfolde deg. Kanskje har du så stor balkong at du kan dele den inn i ulike soner. En spisesone og en loungesone. Da får du rett og slett et helt nytt rom i leiligheten eller huset.

Liten balkong

Har du litt mindre plass på balkongen er det viktig å innrede slik at du utnytter plassen best mulig. Et lite bord med tilhørende stoler som kan klappes sammen tar mindre plass og frigjør plass på balkongen når du ikke bruker spisedelen.

Planter på balkongen

Du trenger ikke hage for å plante blomster og andre vekster. En balkong byr på uante muligheter for de med grønne fingre. Plant blomster og vekster i ulike utepotter, heng dem fra taket og plant en slyngplante på den ene veggen. Du kan til og med ha en liten kjøkkenhage ute på balkongen. Urter, tomater, agurker, chilli og annet snacks trives godt i potter. Noen har til og med poteter og andre rotgrønnsaker i krukker og potter. Som du ser så er det kun noen få grep og litt kreativitet som skal til for at balkongen blir til et grønt tilskudd til leiligheten og huset ditt.

Dekor på balkongen

Når du har møblert balkongen er det bare de små detaljene som gjenstår. Det er med dekor du gjør balkongen personlig. Bruk grønne planter og fargerike blomster til å skape en frodig atmosfære på balkongen. Har du delt inn balkongen i forskjellige soner, kan plantene også bidra til å skille de ulike delene på balkongen. Ønsker du en lunere stemning på balkongen og litt stuefølelse ute, da er utetepper tingen for deg. Med uteteppe på balkongen kan du gå barbeint ut på balkongen og nyte morgenkaffen. Prøv å match uteteppet med putene for en gjennomført finish.

Belysning er vel så viktig ute som inne. Med lamper og lykter kan du legge til rette for romantiske sommerkvelder på balkongen. Det er ikke så mye som skal til, du kan for eksempel henge lanterner fra taket i kombinasjon med levende lys på bordet og kanskje en lyslenke rundt rekkverket på balkongen. Da er det bare å invitere på romantisk middag for to eller fest for hele vennegjengen.

Balkonginspirasjon for deg og din stil

Hel til slutt har vi balkonginspirasjon som gjør balkongen din helt unik. Med noen enkle grep kan du bruke ting du har liggende i boden eller finner på bruktmarked. En gammel trekasse kan for eksempel bli til en rustikk urtehage. En gammel krakk kan fort bli et sidebord, noe nips du har arvet kan gi et unikt uttrykk på uteplassen din. Let på loft og i bod, la kreativteten vise vei og skap din egen stil.

Trenger du mer inspirasjon? Ta en titt på årets spennende hagemøbler og finn det som passer deg og din balkong. Du er så klart også alltid velkommen til å ta turen innom din nærmeste Bohus for å en hyggelig prat.