Gå til hovedinnhold

Barnerom inspirasjon: lag et koselig rom for barna

Et barnerom skal både være funksjonelt, personlig og koselig. Det er barnas egen hule, hvor de kan få utløp for sin fantasi og kreativitet, men barnerommet skal også være et trygt og godt krypinn for å sove.

Gulvplass er viktig på et barnerom. Hos oss får du inspirasjon til innredning av barnerommet slik at det er plass til både lek, lekser og for eksempel gaming. Velger du en halvhøy seng med skrivebord og hyllefrigir du gulvplass til lek. Barna får også mer plass til aktiviteter hvis du sørger for god plass til oppbevaring, som for eksempel en seng med skuffer under. I skuffene kan leker og andre ting som vanligvis ligger henslengt på gulvet ha sin faste plass.

Knagger i barnehøyde er også et smart tips, slik at de kan henge fra seg skolesekken i stedet for å slenge den på gulvet. Med dekorative lekekasser blir det enklere å holde orden på barnerommet. Organiserer du i tillegg lekene i ulike kategorier som for eksempel, lego, barbier og biler, er det lett for barna å finne akkurat det de vil leke med. Du kan også velge en oppbevaringsbenk, slik at du både får plass til leker og samtidig får en ekstra sitteplass. Leker som barna bruker ofte kan du for eksempel plassere i en hylle.

Inspirasjon til lekne og uttrykksfulle barnerom

Det skal være morsomt å gå inn på et barnerom, og det er ikke så mye som skal til for å få barna til å trives på rommet sitt. Et teppe på gulvet er både praktisk og dekorativt. Hos oss finner du for eksempel teppe med gravemaskin, teppe med landevei og teppe med alpaca. Vi har flere andre motiver også, så du finner helt sikkert et teppe som gjenspeiler personligheten til barnet ditt.

Med enkle grep kan du for eksempel teipe en bilbane eller en labyrint på gulvet. Når barna blir lei den, er det bare å fjerne teipen.

Tenk også på belysningen når du innreder barnerommet. Bruk gjerne flere lyskilder, slik at barna får godt lys når de for eksempel skal lese eller gjøre lekser, men det er også viktig å kunne dempe belysningen i rommet. Mange barn liker også å ha på et koselys om natta, hvis de ikke er så glad i mørket. Vi har både taklamper, vegglamper og bordlamper i forskjellige stilarter som passer perfekt til barnerommet. En lyslenke kan i tillegg skape en lun og hjemmekoselig stemning.

Definerte soner på barnerommet

Barn er ofte glad i kriker og kroker de kan krype inn i. Her er det bare å bruke fantasien og finne inspirasjon til barnerom der. En sengehimmel kan for eksempel fungere som et telt. Du kan også innrede en kosekrok med mange pynteputer, som både er dekorative, myke og deilige å sitte på. Kanskje får du også plass til en kosestol eller en Saccosekk.

Ta gjerne turen innom din nærmeste Bohus for å få inspirasjon til hvordan du kan innrede barnerommet hjemme hos deg.