Gå til hovedinnhold

Daybed – fem grunner til å skaffe deg en til din stue

En daybed er ikke bare et stilig møbel som gir stuen din et snev av dekadense, det er et møbel som kan brukes til så mangt i stuen din. Her viser vi deg noen av mulighetene en daybed åpner opp for.

Daybeden, eller sjeselongen som den også kalles, er et møbel vi kjenner i fra alt fra barokkmalerier til hollywoodfilmer. Det er et møbel det hviler en viss eleganse over. Daybeden er ikke bare et kosemøbel for lange middagslurer og en horisontal livsstil. Enten du ønsker en daybed som et ekstra møbel i stuen eller i stedet for en sofa, er det et møbel med mange kvaliteter som strekker seg lenger enn å bare være en dagseng.

En uformell sofa

Ønsker du et avslappende møbel på kontoret eller andre steder det ikke passer med en sofa, kan en daybed være akkurat det du trenger. En daybed er ikke like massiv som en sofa og et mer uformelt møbel. I tillegg kan den lett flyttes etter behov. Har du stor stue kan daybeden danne et eget hjørne for en egen sittegruppe. Daybeden kan selvfølgelig også fungere som ekstra sitteplass til sofagruppen når det er ekstra mange på besøk. En daybed er rett og slett en uformell sofa som lett kan flyttes etter behov, og som utnytter plassen i rommet til det fulle.

Et møbel for dagdrømmerier

Tar du daybeden bokstavelig, er det en dagseng. Sleng deg ned på daybeden, tenk og dagdrøm litt. I en hektisk hverdag er det en luksus vi sjeldent tar oss tid til, men å ligge ned og ikke gjøre noen verdens ting, kan gjøre underverker. Den klassiske høneblunden er heller ikke å forakte.

Et stylingobjekt

En daybed innbyr til å bli stylet med mange puter og pledd. Her er det bare å slå seg løs. Ikke vær redd for å eksperimentere litt. Bruk store og små puter i varierende mønster, farger og tekstiler. Plukk opp farger fra andre møbler og detaljer i stuen for å binde det sammen. Blir du lei kan du enkelt bytte ut putene for å skape en ny stil og et nytt uttrykk.

Erstatt sofaen med en daybed

Ønsker du en sofa i et lite rom er daybeden perfekt. Siden det er et nett møbel, vil den passe inn på steder en sofa ikke får plass. Med ekstra puter blir den også vel så komfortabel.

Hos Bohus har vi et lite knippe daybeds i generøse størrelser og innbydende komfort. Kom innom din nærmeste Bohus og prøv deg fram til den som passer perfekt for deg og din stil.