Gå til hovedinnhold

Dekorasjon til soverom - slik får du det fint

Oppdater soverommet med dekorasjon du vet du kommer til å bli glad i. Vi viser deg hvordan du enkelt kan friske opp med dekorasjon til soverommet. 

Selv om store møbler som seng og garderobeskap er soverommets sentrale elementer, er det dekorasjon som gir rommet personlighet og det lille ekstra. Gjør soverommet innbydende og hyggelig med små interiørvarer.

Pynt sengen med puter

Nytt sengetøy kan endre hele rommet på et blunk. Og fordi det er noe du bytter jevnlig, kan du gjerne være litt vågal med både farger og mønstre. Du kan også tilpasse materiale og farger etter sesongen. Prøv for eksempel et sennepsgult sengetøy som et friskt innslag mot en mørk seng. Eller skap en god og lun stemning med et flanellsengesett, som blir ekstra godt å krype under når temperaturen ute synker.

En sengegavl vil komplettere sengen din, og gjøre den til et flott møbel. Gavlen er både en dekorasjon i seg selv, og praktisk når du skal sitte i sengen og lese eller nyte en god kopp te. Vi har gavler i mange størrelser og stiler, så du finner garantert noe du liker!

Deilige pynteputer og store hotellputer i myke tekstiler vil fungere som dekorasjon på soverommet, i tillegg til å gi en luksuriøs hotellfølelse. Bruk hotellputetrekk i velur og pynt med et par sylinderputer, eller pølleputer, og putt dem i matchende putetrekk. Det kan aldri bli nok puter, så gjør sengen komplett med en fin pyntepute, eller flere. Disse er det også enkelt å bytte farge og trekk på for en rask fornyelse av soverommet siden.

Dekorasjon til soverommet

Det finnes mye dekor du kan fornye soverommet med, og det trenger ikke koste skjorta. Pyntegjenstander kan du dessuten flytte på, så det som passer inn i stuen kan også fungere på soverommet – og omvendt. Klassiske gjenstander i keramikk slår aldri feil, som en fugl eller figur med ansikt. Eller kanskje en trendy buddha-figur i brun keramikk er mer din stil?

Blomstervaser gjør seg ikke bare på bordet i stuen, men gir også en hyggelig stemning på soverommet. Velg noen som er like fine med blomster i som uten. Runde vaser skaper en fin kontrast til rette vegger og samler blomstene ekstra fint. Gå for en rund keramikkvase med rutemønster eller en hvit vase med matt finish. Veksle mellom friske blomster, kunstige slikeblomster og tørkede strå – eller bland dem sammen. Pampasstrå i bunt eller eucalyptus er vakre klassikere som vil være dekorativt på soverommet.

Dekor som gir god atmosfære

Skap en ekstra god og lun atmosfære med dekor som levende lys og duftpinner. Du kan med fordel velge kubbelys med LED-lys fremfor stearinlys, da trenger du ikke være redd for å sovne fra lyset. Duftpinner gir en nydelig duft på soverommet, i tillegg til at de er dekorative. Velg duft etter humøret, og juster antall duftpinner for å få mer eller mindre lukt i rommet.

Ikke glem at også veggene trenger dekorasjon, og bilder på veggen er lett å bytte ut når du vil. Gå gjerne for bilder i duse og behagelige farger som gir ro, som et bilde med naturmotiv av blader eller et stort bilde over sengen av strå som svaier i vinden.

Dekorer soverommet ditt etter humør, sesong og personlige preferanser – det er tross alt du som skal bo og trives der.

Kom innom din nærmeste Bohus, og se vårt store utvalg av dekorasjon og pynt til soverommet.