Gå til hovedinnhold

Dette er fargetrendene i 2022

Fordi vi har tilbringt mer tid hjemme enn tidligere, ønsker vi det lyst, lunt og koselig rundt oss. La deg inspirere av fargetrendene i 2022. 

De siste årene har fargetrendene vært preget av dype, mørke og tunge farger på veggene – gjerne med minimalistisk innredning og stramme møbler. En stilig, men litt kald stil. Som en reaksjon på den spesielle tiden vi nå er inne i, har trendene tatt en helomvending.

– Fordi vi har vært så mye hjemme, trenger vi lysere og lettere omgivelser. Vi har behov for mest mulig lys, og det skal være koselig, sier Marianne Stensrud, stylist og kreativ leder i Bohus.

Hun kaller fargetrenden i 2022 for "Naturlige fargetoner", uten at det hverken betyr fargeløst eller kjedelig. Det går nemlig i lyse, nøytrale farger i varme toner – både på vegger og møbler.

– Fargene på veggene blir mye mer nøytrale og lune, for at vi skal få den kosen. Det går i mer gulfarger og beigetoner, en mye varmere fargetrend enn vi har hatt tidligere. Vi ser 70-tallet i en ny drakt.

Lys fargetrend i 2022

Istedenfor å velge ulike farger i forskjellige rom, skal det nå være en mer helhetlig fargepalett gjennom hele boligen.

– Vi trenger ro og harmoni, og fargetrendene vil bli veldig ton-i-ton i lyse, brune, beige og offwhite toner fra rom til rom.

Det er ingenting i veien for å velge populære farger som blått eller grønt på for eksempel soverommet, men de skal nå være dempet og ikke fargesterke som tidligere. Samtidig fortsetter vi å ta inn naturen med masse grønne farger og planter, med innslag av den varme rødbrune fargen terracotta.

– Terracotta er en lun og god farge som passer veldig godt med de beige og gule tonene, også på veggen.

– Alt er blitt lysere

– Vi ser det på spisestoler, sofaer og selv på senger, der alle tekstiler tidligere har vært mørke, sier Marianne.

Det gjelder også den klassiske grå sofaen som står i veldig mange norske hjem.

– Alle har hatt grå sofaer i mange år, mens nå er det beige, offwhite, og varme gråtoner som gjelder, sier hun og trekker frem fargen offwhite. Tekstilene er taktile.

Men lyse farger på sofaen betyr flere flekker – eller?

– En lys sofa blir jo ikke mer møkkete enn en mørk en, det bare synes litt bedre, sier Marianne og legger til at du alltid bør impregnere møblene for å gjøre dem mer motstandsdyktige mot flekker. Hun anbefaler i tillegg flekkfjerneren Total Clean – som enkelt sprayes på og fjerner flekken etter litt virketid.

Også andre møbler blir påvirket av trenden. Nå er det nemlig ikke bare lyst treverk på møblene som gjelder, men også brunere tresorter som komplimenterer de varme, lune tonene vi nå skal prege hjemmene våre med.

Fargetrender 2022 – endring i tekstiler

Det er ikke bare fargetrendene 2022 som skal gi oss koseligere hjem i år, men også tekstilene.

– Vi har behov for tekstur og mønster, at det er litt taktilt. Buklé er kommet og det fortsetter på alt fra puter, sofaer og senger, og velour blir det bare mer av. Det skal være mykt, som fløyel. Hjemmene fylles i tillegg mer av gardiner og tepper enn tidligere, forklarer stylisten.

Uansett hva som er trendy eller ikke – det skal være personlig og alt er lov.

– Vi har blitt flinkere til å mikse nytt og gammelt, ulike former og farger – vi setter sammen det vi liker til en mye mer personlig stil. Det bør vi fortsette med, avslutter Marianne Stensrud.