Gå til hovedinnhold

Flytte hjemmefra? Dette trenger du

Planlegger du å flytte hjemmefra? Vi hjelper deg å finne det du trenger når du skal forlate redet.

Å flytte hjemmefra er en milepæl i livet. Å flytte fra mor og fars komfort er både spennende og skummelt. Du starter på et nytt kapittel i livet, og hva du fyller det med er opp til akkurat deg. Kanskje flytter du alene på hybel eller sammen med andre inn i et kollektiv – uansett trenger du litt for å starte på egenhånd i din nye bolig.

Gjør deg klar til å flytte hjemmefra

Når tiden har kommet for å flytte hjemmefra er det gjerne en del ting du trenger. Nødvendige ting som du gjerne ikke vil bruke penger på selv. Da kan det være smart å begynne å anskaffe seg det du trenger for å flytte hjemmefra før du faktisk flytter. Du kan for eksempel ønske deg ting til det nye hjemmet ditt til jul og bursdager. Av onkler og tanter kan du blant annet ønske deg mindre ting som tallerkener, bestikk, en stekepanne, vannkaraffel, søppelbøtte og såpedispenser, så kan foreldre og besteforeldre bidra med de større tingene. Slik kan du flytte hjemmefra uten å bruke alt for mye penger. Det er jo ganske digg.

Møbler og interiør til ditt første hjem

Når du flytter hjemmefra flytter du mest sannsynligvis inn i et lite hjem eller kanskje du flytter sammen med noen og disponerer et lite rom. Derfor er det smart med møbler som kan brukes til flere ting. Det er plassbesparende og gir deg mer spillerom i et lite hjem. En seng må vi alle ha, så her gjelder det å velge en seng som passer deg og gir kroppen god avlastning og søvn. Sengen er også et stort møbel som tar mye plass. Derfor er det hendig med en seng med oppbevaring. Det gir deg et naturlig og plassbesparende sted å oppbevare sengetøy og ekstra dyner, eller noe helt annet. For å utnytte plassen ved sengen kan du for eksempel bruke en høy kommode som nattbord. En sofa vil vi jo også ha, da kan en sovesofa være perfekt for å få en ekstra seng når du får venner eller familie på besøk. Skal du studere når du flytter hjemmefra, så er et skrivebord en lur investering. Det gir deg en dedikert plass til studiene, sikrer god sittestilling og bedrer fokuset ditt. I gangen vil et skoskap være et kjekt. Der kan du oppbevare sko og samtidig kan toppen brukes til å legge fra seg nøkler og andre småting du trenger å ha for hånden når du skal ut.

Når du har alt det nødvendige på plass, kan du begynne å gjøre det hjemmekoselig. Et gulvteppe gjør det lunt og koselig i det nye hjemmet ditt. Det er lite som skaper så mye stemning som levende lys, og med noen kubbelys gir du hjemmet ditt en hjemmekoselig atmosfære.

Kom innom din nærmeste Bohus – vi hjelper deg å finne det du trenger når du skal flytte hjemmefra.