Gå til hovedinnhold

Gjesteseng – gi gjestene dine en god natts søvn

Få gjestene til å føle seg som hjemme med en gjesteseng som gir dem en god natts søvn.

Innred gjesterommet med riktig gjesteseng, og på en måte som gjør at besøkende får lyst til å overnatte. Ta utgangspunkt i hvordan du selv ville ønsket å bli tatt imot, slik at gjesten garantert vil føle seg velkommen.

Hvilken gjesteseng velger du?

Gjestesenger kommer i flere varianter, så det er enkelt å finne en som passer til ditt hjem og ditt bruk. En helt enkel gjesteseng passer fint inn i alle rom, uansett stil.

Men en gjesteseng brukes gjerne ikke hver eneste dag, og da er det smart å ha en seng du kan bruke til flere ting – som oppbevaring. Kjøp for eksempel en gjesteseng med skuffer for å få ekstra lagringsplass til sengetøy, klær eller helt andre ting du kanskje ikke har plass til ellers. Et annet alternativ er en ZEN Stockholm magasinseng, som har et praktisk rom under madrassen til lagring. En gasslift gjør det enkelt å løfte på madrassen for å komme til rommet.

Uansett om du velger en gjesteseng med eller uten oppbevaring, er fordelen at den kan brukes som dagseng og en avslappende kosekrok når du ikke har besøk. Det gjør den også praktisk i det daglige, slik at du faktisk får brukt den selv uten overnattingsgjester. Husk derfor at sengen bør være komfortabel, så velg madrass med omhu.

Pynt gjestesengen litt ekstra

Når riktig gjesteseng er på plass kan du gjøre den innbydende med et pent sengeteppe og noen matchende pynteputer. Et beige sengeteppe i velur gir et mykt og eksklusivt uttrykk og passer godt sammen med offwhite pute og en beige pute med grafisk mønster.

Gjør gjerne litt ekstra stas på gjestene dine med små detaljer de kommer til å sette pris på. Re opp sengen med nyvasket og mykt sengetøy, legg frem noen rene håndklær, tenn et lys i en lykt og putt blomster i en vase. Sett en flaske vann og glass på nattbordet, og kanskje en liten sjokolade ved siden av. Da får de følelsen av å bli tatt godt vare på.

Overnattingsbesøk på barnerommet

På barnerommet er en køyeseng perfekt som gjesteseng. Det utnytter plassen i høyden, og du slipper å finne frem en ekstra seng eller madrass ved overnattingsbesøk. Når barnet ikke har venner på besøk er bare å slenge inn noen puter, så fungerer gjestesengen som en koselig sofakrok eller en spennende hule.

Kom innom din nærmeste Bohus – vi hjelper deg med å finne riktig gjesteseng til deg og dine gjester.