Gå til hovedinnhold

Grønne vegger - gi nytt liv til stuen

Vegger dekket av grønne planter gir nytt liv til hjemmet, enten det er i stua, på soverommet, i gangen eller for eksempel på hjemmekontoret. Ved å bringe naturen inn med grønne vegger, så skaper du en lun og behagelig atmosfære hjemme.

Om du synes det er vanskelig å skulle holde liv i en hel vegg med grønne planter, er det ikke noe i veien for å dekorere med kunstige planter. Velger du naturtro kunstige planter, kreves ikke annet vedlikehold enn litt støvtørking med en fuktig klut med jevne mellomrom. Grønne vegger kan monteres på alle typer vegger, og det kan gjøres på forskjellige måter.

Bruk hyller til å lage grønne vegger

Om du synes det blir for mye å dekorere en hel vegg med planter, finnes det alternativer som vil gi litt av den samme effekten. Du kan for eksempel henge opp fleksible hyller på veggen, hvor du selv kan flytte hyllene etter behov, og plassere planter i vaser eller potter. Kjøper du flere av samme hylle kan du dekke en større del av veggen.

Vi har flere hyller som både egner seg fint alene, og som kan brukes sammen med flere av samme sort. Du kan også få en fin grønn vegg med bare en enkel vegghylle fylt med planter.

Grønne vegger med best effekt

For å få mest mulig ut av den grønne veggen, kan du gå for planter som naturlig vokser nedover og som dermed vil dekke en større del av veggen. Du kan også henge planter fra taket, gjerne tett inntil en hylle og i ulike høyder for å skape en fin effekt.

Hvis du lurer på hvordan du kan lage grønne vegger hjemme hos deg, er du alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for å la deg inspirere av vårt store utvalg av vedlikeholdsfrie planter som ser helt ekte ut.