Gå til hovedinnhold

Grønt soverom - slik innreder du

Finn roen med et grønt soverom som innbyr til total avslapping. Bli inspirert til å innrede med grønt!

Grønn er en farge som signaliserer ro, natur og balanse, og gir en følelse av harmoni. Grønt passer derfor perfekt på soverommet – den rolige og behagelige fargen gjør det enklere å slappe av og fremmer søvnkvaliteten.

Mye eller lite grønt på soverommet?

Fargen grønn kommer i mange nyanser. Mørkegrønt på soverommet kan gi et eksklusivt preg, mens lysere grønn kan gi et mer ungdommelig og friskt uttrykk. Samtidig er det trendy med grønt som går over i blåtoner. Du trenger heller ikke å gå for et helgrønt soverom med farger på vegger og det hele, innspill av grønt i interiøret kan være nok for å få den naturlige følelsen av ro i sjelen.

Et tips er å kombinere forskjellige grønntoner for å skape dynamikk i interiøret. Du kan også mikse mønstre og materialer. For eksempel vil grønt i kombinasjon med naturlige, lyse fargetoner og trematerialer gi en enda større følelse av ro, da det gir sterke assosiasjoner til naturen.

Gjør sengen til en grønt blikkfang

Sengen er gjerne det største møbelet i rommet, og et naturlig midtpunkt. Gjør det grønt! Gå for sengetøy i grønt, enten med mye mønster eller ensfarget. Sett kronen på verket med en sengegavl i grønt, som skaper et blikkfang. Og om du ønsker mindre grønt en periode, er det bare å kombinere med sengetøy i nøytrale farger.

Et grønt sengeteppe kan være mer enn nok til å bringe fargen inn på soverommet, og du kan alltids pynte sengen med pynteputer i ulike grønne nyanser. Prøv våre lekre pynteputer i mørkegrønn, brungrønn eller en med grønne detaljer.

Pynt soverommet med grønt

For å få inn enda mer grønt på soverommet kan du også dekorere med elementer som skaper stemning. Grønne kubbelys og grønne planter gir en god atmosfære. Hvis du har plass, kan du gjerne gå for en litt stor kunstig plante, slik at den kan stå på gulvet. Det skaper liv i rommet. Med kunstige planter trenger du dessuten ikke å tenke på annet vedlikehold enn litt støvtørking i ny og ne.

Bilder på veggen gjør soverommet både koselig og gir det en ekstra personlighet. Bruk bilder med variasjoner og detaljer i grønt for å hente opp fargen og gjennomføre stilen.

Gi soverommet en ekstra lun atmosfære med et teppe på gulvet. Et multifarget gulvteppe med noe grønt i, vil både skape en spenning og passe inn dersom du etter hvert ønsker å bytte ut resten av det grønne interiøret.

Ønsker du mer inspirasjon til et grønt soverom? Ta turen innom din nærmeste Bohus – vi hjelper deg med alt du trenger til hjemmet.