Gå til hovedinnhold

Halloween borddekking - slik dekker du bordet til Halloween

Halloween er ikke bare for barna, inviter familie og venner til middag og et Halloween-dekket bord!

Borddekking til Halloween trenger ikke å kreve at du skal kjøpe inn masse pynt som du kun får brukt den ene gangen i året. Du skaper like enkelt den riktige stemningen med produkter du også kan bruke ellers, som duker, brikker, lys, servietter, glass og servise.

Du oppnår en vakker og nedtonet Halloween-stemning på bordet ved å ta utgangspunkt i høstens dempede farger, med detaljer i svart og oransje som representerer høytiden.

Borddekking til Halloween – mystisk og elegant

Når du dekker bordet til Halloween bør stilen gjenspeile den mørke mystikken som er typisk for denne kvelden. Hold fargepaletten relativt mørk med svart, grå og ulike nyanser av oransje. Dype toner av lilla, rødt og grønt er også høstlige farger som vil passe godt på Halloween-bordet.

Start med å legge en linduk på bordet. Velger du en i høstlig terracotta-farge, får du en fin base til Halloween-bordet. Du kan også dekke på uten duk, og heller bruke svarte bordbrikker eller bordbrikker formet som et løv for ekstra høststemning.

Svarte tallerkener og mørke glass gir et elegant preg til bordet. Ikke bare er det lekkert, men det passer også perfekt til Halloween. Fortsett med å pynte hver kuvert med en terracottafarget linserviett.

Du kan også la maten du serverer representere Halloween og høstfargene. Her det bare fantasien som setter grenser! Lag for eksempel hjemmelaget punsj i en Halloween-farge, og ha det i en stor, svart bolle på bordet.

Mer Halloween-pynt til bordet

Belysning hører med til Halloween borddekkingen. Det blir ikke Halloween-stemning uten dunkel belysning og levende lys. Demp belysningen i rommet og tenn kronelys i en rustikk lysestake, enten i svart eller gull. Du kan også gå for kubbelys i farger som okergult, svart eller oliven. Sett dem både på bordet og rundt omkring i rommet for å skape en litt skummel, men likevel hyggelig, atmosfære. La kubbelysene stå på små lysfat som beskytter underlaget.

Som pynt til Halloween-borddekkingen kan du bruke tørkede blomster, som vil passe mye bedre inn i temaet enn friske blomster. Silkeblomster kan du ta frem år etter år. En kvist med lønneblader passer både fargene og sesongen, enten du vil legge dem midt på bordet eller på hver kuvert. Det vil også være fint å pynte med svart tørket lagurus-strå eller pampas. Sett dem i vaser på bordet eller andre steder i rommet der du ønsker å pynte opp.

Du kan også ta feiringen helt ut og lage din egen pynt når du skal dekke Halloween-bordet. Skjær ut og dekorer gresskar, og sett dem her og der. Størrelsen på gresskaret avgjør hvor de bør stå. Små og mellomstore gresskar kan stå midt på bordet eller på hver kuvert, mens store gresskar kan stå på gulvet med lys oppi. Utskjæring av gresskar er i tillegg en koselig aktivitet å gjøre med gjestene før middagen.

Ta turen innom din nærmeste Bohus og finn enda flere interiørobjekter du kan bruke til å skape den riktige stemningen til dekking av Halloween-bordet.