Gå til hovedinnhold

Hjemmespa – skap ditt eget spa hjemme

Skjem deg selv bort med hjemmespa. Slik sikrer du spafølelsen hjemme på ditt eget bad.

Hva er vel bedre enn å slappe av og stresse ned med ditt eget hjemmespa? Det er enklere enn du tror å skap ditt eget spa hjemme – uansett om du har badekar, dusj eller bare tar deg tid til et fotbad.

Gjør badet klart for spa

For at badet ditt skal bli klart for hjemmespa, bør du først sørge for å utnytte rommet best mulig – og style badet. Da mener vi ikke en oppussing, men en liten ryddeøkt. Det kan nemlig bli vanskelig å slappe av hvis badet oppleves stappfullt, og organisering vil gi en følelse av ro.

Putt baderomsartikler du ikke bruker så ofte i fine esker, kurver eller annen oppbevaring slik at de blir litt gjemt bort. I hyllene kan du plassere diverse lys, duftpinner og dekorative skåler til småting – eller andre elementer som gir deg en beroligende effekt. Planter på badet vil bidra til å gjøre hjemmespaet komplett.

Slik lager du hjemmespa

Når badet innbyr til avslapning, er det klart for hjemmespa. Slik gjør du det, trinn for trinn:

1. Finn frem deilige håndklær

For en god spafølelse bør du legge frem noen deilige og myke håndklær som du kan pakke deg inn i etter badet eller dusjen. Finn noen som harmonerer med tonene på badet, for en harmonisk atmosfære.

2. Sørg for mykt underlag

Med en lekker badematte på gulvet får du noe mykt og tørt å stå på, i tillegg til at den også myker opp inntrykket. Velg en som matcher håndklærne, og som tørker raskt. Da blir det stilrent, og du slipper at badematten blir liggende som en våt klut på baderomsgulvet.

3. Sett stemningen med lys

Når du skal gå i gang med en herlig spakveld kan du skru ned lyset, og tenne levende lys eller dutflys langs badekaret, på hyller og servanten. Flere små telys rundt omkring skaper en god atmosfære. Gjør klar noe frukt eller annen snacks du liker og finn frem morgenkåpen.

4. Bruk gode produkter

På hjemmespa er det et must med en deilig såpe som dufter herlig og etterlater huden ren, myk og frisk. Denne såpen fra Halvor Bakke egner seg både til kropp og hender, og lukter av sitrus og sommervarm grapefrukt. Et pluss er den lekre pumpeflasken som gir badet en touch av luksus.

5. Nyt et varmt bad...

Har du badekar kan du fylle det med vann med behagelig temperatur. Bruk såper og oljer for skum og deilig duft i vannet. Med en praktisk badekarbro får du lett tilgang til det du trenger.
Skrubb og rens ansiktet før du legger deg i badekaret, så du kan påføre en ansiktsmaske som trekker godt inn i huden. Sett på noe god musikk, finn frem en bok eller en tv-serie – og nyt!

6 ...eller en herlig dusj

En god og varm dusj er vel så deilig for hjemmespa. Ta deg tid til å pleie håret ditt med en hårkur mens du skrubber hele kroppen, også hender og føtter. Smør inn hele kroppen fra topp til tå med en velduftende body lotion, gjerne mens huden fortsatt er varm og litt fuktig slik at kremen trekker ekstra godt inn.

Her kan du få mer baderomsinspirasjon til ditt hjem.

Enkel hjemmespa

Hjemmespa gir deg et snev av luksus i hverdagen, og kan like gjerne være et avslappende fotbad som et langt bad. Etter at du har sittet med føttene i vann kan du file bort hard hud, klippe neglene og til slutt massere inn føttene med en deilig fotkrem. Prikken over i-en er et strøk med neglelakk på tåneglene.

Kom innom din nærmeste Bohus og se på vårt store utvalg av baderomsinteriør og produkter til ditt hjemmespa.