Gå til hovedinnhold

Høstpynt som gjør stuen klar for mørke kvelder

Hent inn fargene fra høstens vakre fargepalett med høstpynt som gir en hyggelig stemning til mørke og kjølige kvelder.

Når det blir både mørkere og kaldere ute, er det hyggelig å skape en lun og god atmosfære i hjemmet. Hent inspirasjon fra det vakre fargespillet som skjer utenfor vinduet, og trekk det inn i dekor og pyntegjenstander. La deg inspirere til å pynte til høsten.

Høstpynt i stuen

For å gjøre stuen klar for høsten er det nok å oppdatere tekstiler i rommet. Lek deg med varme farger i ulike nyanser av gul, oransje, rød, lilla og brun. Ekstra lunt blir det om du går for dype og dempede varianter av fargene.

En av de enkleste måtene å få inn litt høstpynt i stuen på, er ved å bytte ut putene i sofaen. Med mange puter blir sofaen så innbydende at du bare får lyst til å ligge der med en kopp te og en bok. Pynt sofaen med pynteputer i rustrød, konjakkfarge og brun, og suppler med et varmt og loddent ullpledd du kan pakke deg inn i.

I mørketiden er det lite som slår det å lyse opp rommet med telys og kubbelys. Skap en koselig atmosfære med telys i telysholdere og lykter rundt om på gulvet og i vinduskarmer og på hyller. Samle gjerne lys i ulike høyder og fasonger sammen med dekorelementer på et fat. En høstfarget løper under fatet gjør det dekorative innslaget til et ekstra blikkfang på bordet.

Vekster i høstens farger

Den friske høstluften ute gjør det også kaldere inne. Bytt derfor ut de florlette sommergardinene med gardiner i tykkere materialer som bidrar til å holde kulden ute. Gå for gardiner på den varme siden av fargeskalaen, så sikrer du en lun stemning.

Annen fin høstpynt er blomster, planter og vekster i farger som dominerer naturen utendørs denne årstiden. En kvist med lønneblader er et åpenbart valg. Andre alternativer er lagurus strå i bunt, en kvist med bomullsdotter eller en rød bærkvist. Sett dem i en sandfarget keramikkvase for et vakkert og høstlig fargespill.

Skap høststemning ellers i boligen

Ønsker du å bringe litt høstpynt inn i andre rom enn i stuen, kan du fortsette å gå for tekstiler i de samme, varme fargene. På soverommet kan for eksempel et rustfarget sengesett være nok til å få assosiasjoner til høsten. Med et mykt velur sengeteppe i en varm beigefarge blir sengen ekstra fristende på kalde høstkvelder.

På badet kan du bringe inn høstens farger på håndklær og kluter. Suppler med duftpinner og telys på vasken og i åpne hyller for den gode innekosen.

Kom innom din nærmeste Bohus og se vårt store utvalg av dekor og pyntegjenstander som skaper høststemning inne.