Gå til hovedinnhold

Høststemning - si velkommen til kjøligere kvelder

Når sommeren er på hell og høsten setter inn for alvor, er det godt å kunne krype inn under et pledd og nyte høststemningen. Skap høststemning i hjemmet med våre tips.

Det er rart med det, på slutten av sommeren, når kveldene blir mørkere og kjøligere, er høsten en kjærkommen avløser for sommeren. Lite er vel så koselig som å krype under et pledd i sofaen med en kopp te og en god bok. Høststemningen omfavner deg og det er bare å nyte en rolig kveld under det varmende teppet mens mørket og været regjerer utendørs.

Interiør som skaper høststemning

På høsten er det hygge som står i fokus. Når det er kaldt ute, er det godt å kunne komme inn til et varmt hjem. Varmen er ikke bare fysisk, men også en følelse. Ved å bruke varme fargetoner på interiør og styling, frembringer du en god og varm følelse i hjemmet ditt.

Bruk høstfarger aktivt. Rustrødt, orange, gult og grønt er alle høstfarger som gir hjemmet ditt ekstra varme. Når du skal implementere høstfarger i interiøret, er puter et godt sted å begynne. Med puter i ulike høstfarger, gir du sofaen og stoler et preg av høst. Du kan for eksempel kombinere en rustfarget pute med en grønn fløyelspute og en okerfarget pute. Det er en fin fargekombinasjon som oser av høst og kan minne om et fargerikt løvtre. Samtidig vil det stå godt til et terracottafarget pledd. Hent gjerne opp fargene i annet interiør. som vaser, krus og ikke minst blomster.

Levende lys hører med for å skape skikkelig høststemning i hjemmet. Bruk rikelig med lys i forskjellige størrelser og varianter. Med kubbelys blir lyset en del av interiøret og skaper en lun og hyggelig høststemning. Har du peis, så er det bare å fyre opp og samle familien rundt ilden for en hyggelig stund. Ellers kan du jo alltid nyte stillheten og varmen fra ilden alene med noe godt i glasset.

Høststemning i hagen

Selv om høsten er en tid for å være inne, er det også en tid for å være ute og nyte den friske luften. I hagen gjelder mange av de samme tingene som innendørs for å skape høststemning. Rikelig med pledd er en selvfølge. Pynt også med levende lys i kombinasjon med lyslenker og lanterner. Med en tenderflamepeis kan du ta med deg den koselige høststemningen ut i hagen, og fremdeles holde varmen. Har du ikke peis inne kan du også bruke tenderflamepeisen inne. Sånt blir det ekstra høststemning av.

Når hjemmet er innredet og stylet for høststemning, er det bare å invitere venner på en god høstmiddag og nyte den mørke og rolig tiden. Kom gjerne innom din nærmeste Bohus, så hjelper vi deg å finne interiør og pynt som skaper høststemning i hjemmet. Vi sees på Bohus.