Gå til hovedinnhold

Hyttekjøkken – inspirasjon og ideer

Hytta er et sted for å slappe av med god mat etter lange dager i fjellet eller ved sjøen. Få hyttekjøkken inspirasjonen her, og la deg inspirere til å innrede det perfekte hyttekjøkkenet.

Å innrede et hyttekjøkken trenger ikke å være en stor affære. På hytta trenger vi kun det mest nødvendige og kjøkkenet kan gjerne ha en litt enklere stil. Med kun noen enkle grep kan du gjøre hyttekjøkkenet like innbydende som det er funksjonelt.

Finn din hyttestil

På hytta har vi gjerne en enklere stil enn hjemme. Hyttestilen henter gjerne inspirasjon fra naturen og elementene rundt hytta. Match servise og detaljer på kjøkkenet med naturen. Har du en hytte på fjellet vil en rustikk stil passe godt. På hyttekjøkkenet på fjellet kan du gjerne ha en mørk fargepalett og bruke skinn, metall og mørke detaljer. Mens på en hytte ved sjøen er det passende med lyse farger i hvitt, beige og blåtoner.

Interiør og inspirasjon til hyttekjøkkenet

Et hyttekjøkken brukes som oftest til tider hvor vi har god tid, i helger og ferier. Innred og legg til rette for lange frokoster og middagsselskap. Sørg for å ha god plass rundt bordet, så kan dere nyte god mat og drikke sammen. Har du begrenset plass på hytta vil et kjøkkenbord som kan trekkes ut være plassbesparende.

Raffiner hyttestilen med nøye utvalgte detaljer som understreker følelsen du ønsker å skape. For en rustikk stil vil et skinnbrett designet av Halvor Bakke være prikken over i-en. Med et vinstativ på hyttekjøkkenet blir vinflaskene dekorelementer i seg selv. En mørk brødkurv er også en detalj som gir frokostbordet den ekstra hyttefølelsen på fjellet. Til hytta ved sjøen er et kremfarget serviset et delikat tilskudd til hyttekjøkkenet.

Til slutt kan du gjerne dekorere med elementer fra naturen rundt hytta. Det kan for eksempel være en stein fra steinrøysa i nærheten eller noe drivved og skjell fra favorittstranda. Det vil gi hyttekjøkkenet et naturlig og personlig preg.

Trenger du mer inspirasjon til hyttekjøkkenet? Her kan du lese om enkel og rustikk innredning på hytta. Du er også alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for en titt på vårt store utvalg av møbler og interiør til hytter og hjem.