Gå til hovedinnhold

Innrede kontor hjemme

Da det plutselig ble nødvendig å innrede et kontor hjemme for godt og vel halvannet år siden, var det mange som måtte ty til kreative løsninger. Men i lengden fungerer det dårlig å sitte og jobbe ved kjøkkenbordet, særlig når det er flere i familien.

Mye tyder på at hjemmekontoret vil bli hyppigere brukt i tiden som kommer enn det var før. Mange bedrifter innfører fleksible ordninger som lar de ansatte ha muligheten til å jobbe fra kontoret hjemme ved behov.

Tenk både komfort og funksjonalitet

Uansett om hjemmekontoret brukes til jobb eller skolearbeid, er det viktig at arbeidsplassen er både komfortabel og funksjonell. For mange er dessuten kontorplassen i samme rom som vi oppholder oss i ellers, og da er det fint med et pent skrivebord som også er et flott møbel i seg selv. Da blir det en naturlig del av interiøret. Du bør i tillegg sørge for å ha en god kontorstol som gir deg riktig sittestilling ved skrivebordet.

Har du litt begrenset plass på hjemmekontoret, kan et vegghengt skrivebord med utslagbar plate være løsningen. Enkelt å klappe sammen når skrivebordet ikke er i bruk. En slik løsning gjør også at du kan ha hjemmekontor nesten hvor som helst i hjemmet.

Når du innreder et kontor hjemme, er det også viktig å tenke på plass til oppbevaring av for eksempel bøker og dokumenter. En skuffeseksjon eller en bokhylle vil derfor være nyttig å ha på hjemmekontoret.

En klokke til å henge på veggen gjør det enklere å følge med på tiden, samtidig som den er et dekorelement i rommet.

Belysning er viktig for innredning av kontoret

Godt arbeidslys er et must når man innreder et arbeidsrom. Mens en taklampe gir en behagelig grunnbelysning i rommet, lyser en bordlampe opp skrivebordet. I tillegg kan du vurdere å plassere en gulvlampe for eksempel i et hjørne. Uansett kan det lønne seg med flere lyskilder, slik at du har nok lys til ulike aktiviteter på arbeidsrommet.

Har du et vindu på hjemmekontoret, så er gardiner nødvendig for å skjerme mot direkte sollys. Dersom du har en PC-skjerm stående i arbeidsrommet, er det lurt å tenke på hvor du plasserer skrivebordet i rommet med tanke på å unngå gjenskinn fra vinduet.

For å gjøre det ekstra koselig og skape en innbydende atmosfære på hjemmekontoret, hjelper det alltid med grønne planter. Velger du en kunstig plante med naturtro utseende holder den seg like fin år etter år, så lenge du tørker av den med en fuktig klut med jevne mellomrom.

Trenger du inspirasjon til hvordan du kan innrede hjemmekontoret, er du alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat og sjekke vårt store utvalg av produkter til arbeidsrommet.