Gå til hovedinnhold

Innrede hybel til studiestart

Så enkelt innreder du en hybel. Vi viser deg hvordan hybelen blir klar til studiestart.

Å innrede en hybel trenger ikke å være så vanskelig. Du må bare være løsningsorientert og tenke litt kreativt. Det aller viktigste når du skal innrede en liten hybel er å tenke på hva du har plass til, men også hva du virkelig trenger. Ved å innrede hybelen smart og funksjonelt med akkurat de tingene du trenger, får du en koselig og romslig hybel.

Sengen – hybelens viktigste møbel

Uansett hvor stor eller liten hybelen er, må du ha en seng som gir deg best mulig søvn. Valg av størrelse på sengen kommer an på hybelen. Har du et lite soverom eller en alkove, er det naturlig å velge en seng som passer inn. En seng på 120 cm er en fin størrelse for én person.

For å optimalisere plassen ekstra godt er en seng med oppbevaring under et smart valg. Der kan du for eksempel oppbevare dyner, tepper, og sengetøy. På en liten hybel eller på en ettromsleilighet, kan sengen godt brukes som sofa på dagtid. Ved å re opp sengen med sengeteppe forvandles sengen til en komfortabel sofa. Samtidig beskyttes sengen og sengetøyet av sengeteppet. Bruk gjerne rikelig med puter for å gi ryggstø i den improviserte sofaen. Slik får sengen et nytt liv på dagtid og du får plass til enda flere gjester.

Prøv å innrede hybelen smart

Smarte løsninger er tingen når du skal innrede hybelen. Hybler og små leiligheter kommer i mange ulike varianter, og derfor er det viktig å tenke ut smarte løsninger som passer for akkurat din hybel. Du trenger kanskje ikke å skreddersy alt, men det gjelder å utnytte plassen best mulig.

Når du har lite gulvareal er det lurt å bruke veggene til oppbevaring, slik at du får ekstra lagringsplass uten å bruke gulvet. Heng opp hyller, knagger og kurver. Et bord trenger du på hybelen, og et kjøkkenbord med klaff er perfekt for deg som bor lite. Da kan du enkelt gjøre bordet større når du får besøk eller når du trenger mer plass.

Hvordan du innreder og hvilke farger du bruker vil også påvirke hvordan hybelen oppfattes. Ved å bruke lyse farger øker romfølelsen. Samtidig vil farger som går ton-i-ton gi et mykere uttrykk og en gjennomført stil. Hvordan du plasserer møblene i hybelen kan også forandre romfølelsen. Plasserer du de tyngste og største møblene innerst i rommet, får du følelsen av et mer åpent og større rom. Til slutt kan du ha et stort speil stående på gulvet, både for å forstørre og for å gi bedre lys i rommet.

En hybel gir rom for mange muligheter og behøver ikke å være en hindring for å bo komfortabelt – det gjelder bare å innrede riktig. Kom innom din nærmeste Bohus, vi hjelper deg med alt du trenger til hybelen.