Gå til hovedinnhold

Finn din interiørstil

Klarer du ikke helt å finne en interiørstil du liker? Vi gir deg inspirasjon til ulike stiler.

Det kan være vanskelig å finne riktig interiørstil. Man ønsker jo gjerne å ha et stilig hjem, samtidig som det skal gjenspeile hvem som bor der – og man skal trives.

Er du usikker på hvordan du skal innrede hjemmet ditt? Da blir du kanskje litt klokere av å lese om interiørstilene vi har listet opp under.

Enkel interiørstil: Minimalisme

En minimalistisk stil handler om enkelhet og prinsippet "less is more". Interiørstilen består derfor av rene linjer og enkle møbler, helt uten pompøse og innviklede detaljer – kun ren stil og funksjon.

Dette er en interiørstil for deg som ønsker en følelse av ro og orden i hjemmet. Møblene gir ofte et elegant uttrykk, uten at de tar for mye oppmerksomhet. En tidløs modulsofa, et stilrent rundt sofabord og en lekker skjenk med rene linjer skaper et minimalistisk uttrykk.

Nøytrale fargepaletter med mye hvitt og sort står i sentrum – men kombiner gjerne med elementer av dempede primærfarger. Materialer som stål, fliser og skinn i kombinasjon med tre er typisk en minimalistisk stil. Planter hører hjemme i enhver interiørstil, også her. Frisk opp rommene med kunstige planter som varer evig.

Les mer om hvordan du får en minimalistisk stil i hjemmet

Nordisk stil

Kan du tenke deg en lys, nøktern og naturlig interiørstil, som samtidig er lun og innbydende? Da er den nordiske eller skandinaviske stilen noe for deg.

Denne interiørstilen bærer preg av vårt nære bånd til naturen ved at den er jordnær, lett og luftig. Naturlige farger og materialer som ull, bomull og tre er i fokus, sammen med innslag av betong, metall og velur. Farger som hvitt, beige og lyseblått er vanlig å se i skandinavisk design. Selv om skandinavisk stil ofte har enkle farger, kan du likevel inkludere fargerike detaljer som bryter med den naturlige paletten. Ikke glem å fylle på med grønne planter, det er som skapt for den nordiske stilen.

Skandinavisk interiør er lyst og luftig med få, men funksjonelle møbler. Skap et hjemmekoselig og landlig uttrykk med for eksempel en naturfarget skjenk og et lekkert lyst spisebord. En spennende vegghylle er både funksjonelt og dekorativt, og et naturfarget teppe på gulvet gir en varm atmosfære.

Skap et stilrent hjem med nordisk design

Moderne interiørstil

En moderne stil er klassisk og elegant med rene linjer og monokrome fargepaletter. Den tar gjerne utgangspunkt i hvitt eller duse naturfarger, med kontraster i sort og dempede primærfarger.

Den moderne interiørstilen må ikke forveksles med minimalisme, for her er det nemlig mer rom for friske farger og en lunere atmosfære. Det skal også føles enkelt og subtilt – gjennomført og uanstrengt.

Moderne møbler inkluderer ofte elementer og materialer som gir en varm følelse, uten å være for dristig. Gå for eksempel for en lekker og komfortabel sjeselong i en mørk farge, et kvadratisk og lyst sofabord, og en stor gulvlampe med bue over møblene. Klassikere med en snert!

Den moderne stilen kan være ideell for små leiligheter og rom, hvor funksjonalitet står i fokus. Ved å maksimere plassen kan du skape et inntrykk av at rommet er større enn det er.

Eklektisk miks

Om du ikke klarer å velge mellom en av interiørstilene over, kan en eklektisk miks passe for deg. Det er nemlig ingen stil i seg selv – her samler du det beste fra ulike stiler og kombinerer dem på din unike måte.

En eklektisk interiørstil gjenspeiler personligheten, historien og interessene dine, og lar deg fylle hjemmet med farger, mønstre og spennende kontraster. Bland gjerne gammelt og nytt. Merk at det fort kan se overfylt ut, så det lønner seg å begrense antall materialer og farger.

I en eklektisk miks er de fleste farger tillatt. Husk å hente ut noen av hovedfargene i dekor. Skap et særpreg med en myk sofa i en sprek farge og et stilrent gulvteppe – eller omvendt med en klassisk sofa og et fargerikt teppe. En unik, mønstrede pyntepute og et lekent salongbord setter prikken over i-en. Pynt med flotte gjenstander du selv har samlet gjennom årene eller gå for nye ting i en gammeldags stil, som en antikk statue.

Skap din egen interiørstil

Selv om det finnes flere spesifikke interiørstiler, betyr ikke det at du trenger å følge en mal. Juster etter din smak og gjør den om til din egen stil. Bryt regler og ha det gøy! Det viktigste er at du finner en stil du er komfortabel med.

Kom innom din nærmeste Bohus – vi har et stort utvalg av møbler og interiør til alle stiler.