Gå til hovedinnhold

Interiørtrender 2022

Trender kommer og går, slik er det også med interiørtrender. Nå tyder imidlertid mye på at interiørtrender i 2022 er påvirket av den merkelige tiden vi alle har vært gjennom. Vi trenger lysere tider.

– Folk har vært mer hjemme de siste årene. De har også fått mer tid til å rydde, og ikke minst legge mer merke til hvordan de har det rundt seg, sier Marianne Stensrud, som er stylist og kreativ leder i Bohus.

Hun forteller at den største trenden nå er at vi skal ha et hjem med sjarm og historie. Vi tar frem gamle gode minner. Det skal være spor av håndverk, tekstiler, teksturer, keramikk og farget glass. Vi vil fortsatt se lyse møbler med tydelig teksturer, som for eksempel buklé, tørr velour, chenille og skinn.

– Mens det tidligere gikk mye i sort og grått, er det nå varmere farger som offwhite og beige som gjelder. Det er en trend som kommer til å fortsette i lang tid fremover, sier hun.

– Tekstilene er mer taktile. Vi kommer til å se tekstiler som er litt grovere og mange flere forskjellige tekstiler. Buklé, særlig på puter, sofaer og spisestoler, er noe som kommer til å ta av litt nå. Det samme gjelder lin, skinn og velour. En blanding som gjør det taktilt og fint. Vi trenger noe å ta på, som er personlig og ekte.

Ekte og koselig

Bruk og kast-mentaliteten er borte. Nå skal vi ha ekte ting av høy kvalitet. Det er populært med redesign og brukte ting. Møbler folk kjøper nå skal gjerne gå i arv.

– Trender kommer og går. Nå skal bøker og arvestykke inn i bokhyllene igjen. Den minimalistiske stilen erstattes av kos og hygge. Vi skal ha det koselig rundt oss. Vi trenger varmen og kosen hjemme. Teddypelsstoler er noe vi kommer til å se mer av, også på større møbler, sier hun.

Myke og runde former

Formspråket på møblene er mer organiske. Det er runde former på bord, puffer og sofaer. Den nordiske stilen har innslag fra både Japan og Italia. Vi har på mange måter kopiert det danske designet, som kan være både rustikt og klassisk.

På spørsmål om hva man bør tenke på når det gjelder interiørstil hjemme, svarer hun raskt.

– Det viktigste er å ta utgangspunkt i hva du selv liker. Kjenn litt på magefølelsen og finn din egen stil.

Når det gjelder farger har Marianne tro på at lyse jordtoner er farger som det kommer mye av. Fargetonene er varme.

– Alt blir ikke bare hvitt og beige, det er viktig å bruke kontraster. Tak og lister trenger heller ikke lenger bare være hvite. Stadig flere maler med en matt veggfarge og bruker den samme fargen på lister og tak. Det skaper en fin harmoni, sier hun.

Ulike soner

De siste årene har også skapt et helt nytt behov. Hjemmet har blitt et mikrosamfunn hvor vi skal jobbe, gå på skole, spille, sove og leve. Møblene blir brukt på en annen måte enn tidligere og de er mer fleksible og modulbaserte, slik at du kan bygge det som passer for akkurat deg.

Mange av oss har jobbet hjemmefra og behov for en kontorplass. Ikke alle har et eget rom med plass til dette, og det må derfor integreres i stua, på soverommet eller på kjøkkenet.

– Uansett er det viktig at man sitter godt når man jobber. Mye tyder på at flere kommer til å fortsette å jobbe litt hjemmefra også etter at alt åpner opp igjen, slik at de trenger en mer permanent hjemmekontorløsning. Da er det viktig med riktig lys og møbler som gjør det komfortabelt og funksjonelt, avslutter Marianne Stensrud.