Gå til hovedinnhold

Japansk interiør - stilrent og trendy

Skap et balansert og gjennomtenkt hjem med japansk interiør. Vi viser deg hvordan.

Japansk interiør og skandinavisk design er to interiørstiler som passer godt sammen. De er begge tuftet på et tankesett hvor et nøkternt og stilrent design er kombinert med naturlige materialer og farger. Japansk stil er minimalistisk og enkel, det gjør den til en stil som det er lett å gjennomføre uansett hvilket budsjett du har. Samtidig gir den minimalistiske stilen til japansk interiør et balansert og behagelig hjem. Da er det kanskje ikke så rart at japansk interiør har blitt mer og mer trendy de siste årene her i Skandinavia.

Et balansert hjem med japansk interiør

Å følge zen filosofien og finne ting som bringer ro og fred er hovedessensen i japansk interiør. Det kan virke litt svevende, men i bunn og grunn handler det om å begrense antall dekorgjenstander og møbler i hjemmet, og kun ha det mest nødvendige. Rene linjer er stikkordet for en optimal japansk stil. Det skaper en fin harmoni i hjemmet. Samtidig gjør det det lettere å sette sammen møbler og interiør på en balansert måte. Naturlige og taktile materialer er gengangere i den japanske stilen. Med møbler og treverk i stoffer som lin og bomull får du en balansert sammensetningen av naturlige materialer og et japansk inspirert interiør.

Japansk interiør til store og små boliger

Klassiske japanske hus er ofte små og få bor i store hus, som igjen gjør at et japansk interiør er perfekt for å utnytte plassen i et lite hjem best mulig. Samtidig kan det også fungere i større hjem, hvor god plass kan forsterke den minimalistiske stilen og gi en ekstra følelse av luftig og rolige omgivelser. Ønsker du å innrede i en klassisk japansk stil, er lave møbler i kombinasjon med gulvtepper og skillevegger typisk japansk. I en japansk inspirert stue er et teppe i det slitesterke naturmaterialet Sisal en god start. Videre kan du innrede med en lav sofa i kombinasjon med et lyst eikebord. Ønsker du en lav sittekrok vil en pall med bord sammen med en stol i naturask fungere godt. Planter er også viktig for å gi rommet et balansert uttrykk. Gå for enkle og stilistiske planter. En bananplante, orkide eller en eucalyptus er gode valg for et japansk inntrykk. Dekorer gjerne med noen få bilder også. Naturmotiver som et glassbilde fra skogen gir rommet et naturlig preg. Gammel arkitektur minner også om Japan, og et bilde av en gulldør eller en historisk gang kan passe perfekt på stuveggen. På soverommet vil en lav seng, i kombinasjon med putetrekk og sengetøy i naturlige og lyse stoffer skape et soverom med japansk preg. Topp det hele med et mykt sengeteppe. Soverommet fullføres med et stilistisk speil i sort eller et speil i messing og et vitrineskap i rotting. På badet kan du inkludere ting i bambus eller minimalistisk og sort. En bambuskurv, en svart eller naturfarget badekarbro til såper og sjampo og en bambusstige til håndklær er noen ting som enkelt vil tilføre litt japansk stil på badet. Til slutt kan du gi det hele en avslappende spafølelse med levende lys.

Er du inspirert av japansk interiør og ønsker å innrede hjemmet ditt i en minimalistisk og stilren stil? Ta turen innom din nærmeste Bohus – Vi hjelper deg å finne møblene og interiøret til et japansk interiør.