Gå til hovedinnhold

Skap atmosfære i hjemmet med jordfarger

Gi hjemmet ditt et naturlig stemningsløft med jordfarger. Kombiner ulike jordfarger på møbler og interiør for en organisk og avslappet atmosfære i hjemmet ditt. 

Farger har stor betydning for hvordan vi oppfatter et rom. Med én gjennomført fargestil i et rom eller et hjem, skaper du et mer helhetlig inntrykk. Jordfarger har vært trendy en god stund og gir ethvert rom et moderne uttrykk, samtidig som det frembringer en rolig og avslappet stemning. Jordfarger skaper rett og slett en jordnær atmosfære i hjemmet.

Hva er jordfarger

Typiske jordfarger er en blanding av gule eller røde farger med sort. Jordfargene inneholder også ofte toner av varme gule og røde toner. Beige og brunt er ofte de vanligste fargene man forbinder med jordfarger. Enkelt og greit er det farger som finnes i naturen.

Skal du lage en jordfarget palett til hjemmet ditt kan du med fordel kombinere forskjellige toner for å skape variasjon. Samtidig er det også smart å tilføre kontrast ved å mikse ulike teksturer og mønstre. Du kan også gjennomføre dette i både lyse og mørke versjoner. Alt ettersom hva som passer din stil og ditt hjem.

Interiør og møbler i jordfarger

Når du innreder et hjem eller et rom i jordfarger er det greit å tenke at de store elementene i rommet skal gå ton-i-ton i jordfarger. Ønsker du mer jordfarger i stua, vil et naturfarget gulvteppe, en skjenk i tre og en cappuccino-farget sofa gi rommet en jordfarget forankring. Supplerer du med dekor som kubbelys og pynteputer i naturfarger, vil stuen få et helhetlig uttrykk. På den andre siden vil soverommet enkelt kunne få en jordfarget touch ved å skifte til sengetøy i jordfarger.

Jordfarger i kombinasjon med andre farger

Når du har fått på plass jordfargene og grunntonen i hjemmet er satt, kan du tillate deg å introdusere mer kontrastfylte farger på interiøret i rommet. Hold deg til naturlige farger som himmelblå og grønt i kombinasjon med jordfargene beige og brunt. Bruk fargesirkelen aktivt og finn fargekombinasjoner som komplimenterer hverandre. Det vil skape kontrast og dynamikk i rommet. La deg inspirere av ulike fargekombinasjoner her.

Trenger du mer inspirasjon til hvordan du kan innrede og style hjemmet ditt med jordfarger, kom innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat og hjelpen du trenger.