Gå til hovedinnhold

Slik kommer du i julestemning

Noe av det beste med førjulstiden er forberedelsene til høytiden. Kom i julestemning med våre tips til aktiviteter og pynt i hjemmet. 

Er du blant dem som er på evig jakt etter julestemning, eller elsker du julen så mye at stemningen kommer så fort du ser julepynt i butikkene og julebelysning i gatene? Uansett utgangspunkt er det ingen tvil om at bare det å kjøpe inn julegaver i glitrende omgivelser kan sette en i julestemning. Ønsker du også å skape den samme julestemningen hjemme, kan du lese videre for inspirasjon.

Trenger du julegavetips til årets pakker? Vi har tipsene her.

Enkle grep for å skape julestemning hjemme

Det skal ikke så mye til for å skape litt enkel julemagi hjemme. Kle huset i julefarger, og bruk varme og deilige tekstiler for å skape en lun stemning. Fyll opp sofaen med myke pledd, puter i ulike farger og materialer, og fyr i peisen. For hva er vel bedre enn å bruke mørke desemberkvelder til å krype opp i sofaen under et deilig ullpledd, mens du ser en koselig julefilm? Kakao, gløgg eller te i et pent krus med detaljer i gull, er også med på å sette stemningen.

Det blir ikke julestemning uten levende lys. Et eller flere kubbelys er perfekte, enten alene på et enkelt lysfat eller kombinert med julepynt som kuler, nisser og reinsdyr i en spennende dekorasjon.

Lysende juleelementer er ikke kun forbeholdt stue og kjøkken. Du kan også skape en god stemning på soverommene ved å ha flotte papirstjerner hengende i vinduene. Da blir det ekstra koselig om du er så heldig å få servert julekaffen på senga.

Pynt gjerne juletreet litt tidlig

Det er lite som skaper julestemning som er pent pyntet og tent juletre. Det lyser dessuten opp litt ekstra i mørketiden. Ønsker du å nyte julestemningen og førjulstiden så lenge som mulig bør du sette opp og pynte juletreet tidlig i desember. Kanskje du til og med kan gå ut i skogen og hogge ned ditt eget juletre?

Alternativt kan du gå for et kunstig juletre, som er ekstra fint for dem med astma- og allergiplager. Du slipper i tillegg at treet drysser og du trenger ikke lure på hva du skal gjøre med det når jula er over. Da pakker du nemlig bare ned treet i den sammen esken du kjøpte det i og oppbevarer det til neste år – og de kommende årene etter det.

Aktiviteter som får deg i julestemning

I tillegg til å pynte huset og juletreet, kan du finne på hyggelige aktiviteter som gir deg julestemning. Arranger for eksempel juleverksted med familie og venner, det vil særlig barna sette pris på. Lag egen julepynt til å henge på treet, julekort eller kanskje egne julegaver? Her er det jo bare fantasien som setter grenser.

Og enten du vil gjøre det på juleverkstedet eller for deg selv, så er det lite som slår å bake de syv slagene – eller eventuelt bare det du liker å kose deg med i julen. Spiselige julegaver er dessuten alltid en vinner, så da kan du slå to fluer i ett smekk. Å både lage og pynte pepperkaker og pepperkakehus vil også sikre julestemningen for store og små.

Bruk også ukene før jul til å samle familie og venner til deilige førjulsmiddager, og benytt sjansen til å dekke et vakkert julebord.

Helt til slutt vil vi minne deg på alt ikke trenger å være perfekt til jul. Tiden du tilbringer sammen med de du er glad i, er det viktigste og det som til syvende og sist gir deg julestemning.

Velkommen innom din nærmeste Bohus. Her finner du alt du trenger for å skape den perfekte julestemningen hjemme.