Gå til hovedinnhold

Kjøkkenbelysning – lys til hvert sitt bruk

Kjøkkenbelysning kommer ofte i siste rekke når folk innreder drømmekjøkkenet sitt. Men med riktig lys på kjøkkenet får du mer ut av kjøkkenet ditt. Godt arbeidslys er viktig når du lager mat, samtidig skal kjøkkenet også være innbydende og stemningsfullt.

 

Du trenger mer lys enn bare et lysstoffrør under overskapene over kjøkkenbenken for at kjøkkenet ditt skal være funksjonelt. Kjøkkenlamper og belysning er med på å skape en helhetlig belysning på kjøkkenet.

Tre typer kjøkkenbelysning

Det finnes i all hovedsak tre forskjellige typer kjøkkenbelysning. Vi tenker da på arbeidslys over kjøkkenbenken, generelt lys og lys som skaper god stemning ved kjøkkenbordet.

Med en takpendel over kjøkkenbordet får du et behagelig lys som gir en koselig atmosfære rundt kjøkkenbordet, enten det er frokost med familien eller kanskje en hyggelig samtale i de sene kveldstimer.

Avhengig av kjøkkenets størrelse, kan også en gulvlampe være en ideell belysning, mens en
vegglampe kan være med på å lyse opp detaljer på kjøkkenet. Plasserer du gulvlampen i et hjørne, vil du få et jevnt lys i rommet.

Kombiner kjøkkenbelysningen etter behov

Tenk først og fremst på hvordan du bruker kjøkkenet ditt når du skal velge kjøkkenbelysning. Sitter du for eksempel ofte ved kjøkkenbordet og leser avisen, eller kanskje jobber litt fra hjemmekontoret, kan en bordlampe være akkurat det du trenger.

Kjøkkenet trenger ikke å være for lyst heller. En takplafond gir en behagelig grunnbelysning, og hvis du kombinerer med andre lyskilder, som for eksempel en gulvlampe i tillegg til godt arbeidslys over kjøkkenbenken, vil både du og eventuelle gjester trives bedre på kjøkkenet.

Du er alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for å se vårt store utvalg av kjøkkenbelysning. Vi tar også gjerne en prat om hvordan du kan få en ideell kjøkkenbelysning hjemme hos deg.