Gå til hovedinnhold

Lampe over spisebord - lys opp middagen

Spisebordet er et sosialt samlingspunkt for hele familien. Med en lampe over spisebordet rammer du inn spiseplassen og skaper en koselig atmosfære. I tillegg til den generelle belysningen i rommet gir en taklampe over spisebordet ekstra godt lys til maten og gjestene rundt bordet.

Lys over spisebordet fremhever spiseplassen som en egen sone i rommet, enten du har spisebordet i stua eller på kjøkkenet. Har du en lampe hengende fra taket, bør du justere høyden slik at den kommer lavt nok til å gi en god belysning på bordet, men ikke så lavt at den henger i veien.

Lys til forskjellige anledninger ved spisebordet

Spisebordet har som regel flere bruksområder enn bare å være et sted hvor familien samles til felles måltider. Du bør derfor velge en lampe over spisebordet som kan gi god belysning til både lekser og hjemmekontor.

En dimmer er praktisk å ha til en lampe over spisebordet. Med en dimmer får du nok lys når du trenger det, samtidig som du kan dempe belysningen for å skape den lune og hyggelige stemningen du er ute etter for eksempel når du har middagsgjester.

Kombiner flere lamper over spisebordet

For ekstra godt lys ved spisebordet kan det lønne seg å kombinere flere lyskilder, som for eksempel en takpendel og spotter som lamper over spisebordet. Det fine med spotter er at du selv kan bestemme hvor lyset skal treffe til enhver tid. Vinkler du spottene direkte mot bordet får du ekstra lys, mens du får mer indirekte lys hvis du vinkler de mot veggen.

En dunkel belysning kombinert med levende lys gir en ekstra koselig stemning rundt middagsbordet.

Trenger du inspirasjon til belysning av spisebordet er du alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for å se vårt store utvalg av lamper.