Gå til hovedinnhold

Maritim stil på hytta

Enten du har en hytte ved sjøen eller bare er veldig glad i sommer, hav og strand, så er den maritime stilen perfekt for deg. Slik får du maritim stil på hytta.

Den maritime stilen er frisk og enkel – og får oss til å tenke på skvulpende bølger, duften av saltvann og vind i håret. Den behagelige stilen bidrar til den ekstra feriefølelsen vi ønsker oss på hytta. Her er tipsene.

En sommerlig fargepalett

Det er enkelt å få til en maritim stil på hytta. Med en fargepalett som inneholder ren hvit og beige med klassiske og deilige blåfarger i ulike mønstre kommer du langt. Legger du til rustikke detaljer, elementer fra naturen og hvitmalte møbler er looken komplett.

Mange velger helt lyse vegger som en base, og da kan det være forfriskende å for eksempel male gulvet eller taket blått. Eller hva med å tapetsere veggene med en lys blå og hvit stripete tapet? Det kan også være lekkert å la detaljer gå mot turkise eller grønne toner, som vi assosierer med sjø og hav.

Detaljer som passer til en maritim stil

Avrundede, myke og organiske former fra naturen hører med til en maritim stil på hytta. Heng et rundt speil med treramme på veggen, og en pendellampe over spisebordet, som denne taklampen i glass.

Pynt sofaen med ulike puter, som en offwhite pyntepute med tekstur kombinert med en lys blå pyntepute. Ikke vær redd for å mikse ulike mønstre som striper, blomster, stjerner, anker eller annet, så lenge du holder deg til de samme fargene.

Lyst treverk hører også hjemme i en maritim stil, og det samme gjør rotting. En skjenk i lys eikefinér med rotting i dørene vil derfor passe perfekt på hytta. Ikke glem å fullføre stilen med detaljer som grønne planter, strå og flettede kurver. En flettekurv er både dekorativt og fint til oppbevaring og en organisk keramikkvase med blå og hvite striper bidrar til den maritime stilen.

La den maritime stilen prege hele hytta

På soverommet er blått perfekt til en maritim stil på hytta, da fargen både passer til stilen og fordi det er en farge som gjør at vi faller til ro og sover godt. Her vil det dessuten være naturlig med et rutete sengesett. Lyse, luftige gardiner vil understreke den sommerlige følelsen.

Ta gjerne igjen mønstrene fra både stua og soverommet i resten av rommene, slik at den maritime stilen preger hele hytta. Da får du en harmonisk helhet, og en gjennomgående koselig stemning.

Legg til litt ekstra personlighet ved å blande gammelt og nytt, i tillegg til andre detaljer som kobles til strand og hav. Kanskje du kan plukke noen småstein, skjell eller sjøstjerner på stranden? Eller har du arvet gamle kister, funnet et ratt i tre eller drivved du kan lage noe av? Det er bare fantasien som setter grenser.