Gå til hovedinnhold

Mørke farger - slik innreder du

Gi hjemmet ditt et eksklusivt uttrykk med mørke farger. Her hjelper vi deg å kombinere interiør og detaljer i mørke farger som skaper et helhetlig uttrykk.

Selv om mange tenker at mørke farger gjør et rom mørkt og trist, så kan det i de fleste tilfeller virke motsatt. Med de rette detaljene og en gjennomtenkt fargepalett skaper det en lun og koselig atmosfære.

Når du innreder et hjem i mørke farger, betyr ikke det at alt må være helt svart. Mørke farger er så mye mer. For å tilføre mer dybde og dynamikk i interiøret, vil mørke farger slik som blått og grønt tilføre det lille ekstra av farge. Det er farger som er med på å gi rommet et eksklusivt uttrykk.

Lys til mørke farger

I et rom innredet og stylet i mørke farger, er det fint med ekstra lys i rommet. Det gjør at det ikke føles så tungt. Bruk gjerne en gulvlampe og bordlampe i tillegg til taklampen. Levende lys vil også være med å heve inntrykket og bringe varme inn i et rom med mye mørke farger. Mørke kubbelys vil gå godt til resten av interiøret og står fint for seg selv, eller du kan kombinere dem med flere stearinlys som går ton-i-ton.

For å tilføre enda mer lys til et rom som er innredet i mørke farger, kan speil være tingen. Speilet reflekterer lys og gjør rommet lysere. Ved å plassere speilet slik at det reflekterer lyset fra et vindu, vil du få en sterkere effekt. Ønsker du et mer spenstig uttrykk, kan du leke deg med runde speil i ulike størrelser og plassere dem slik at de reflekterer hverandre. Det skaper liv i rommet.

Detaljer i mørke farger

Detaljer er det som skaper et hjem. De tilfører rommet personlighet og særpreg. Har du for eksempel en svart hjørnesofa, kan du med noen få pynteputer løfte sofaen og gi den et mer sofistikert uttrykk. Velg mørke farger og mønster som går ton i ton med sofaen. Et mørkt gulvteppe i høy kvalitet forankrer rommet. Det setter tonen for et mørkt interiør. Du kan også forsterke de mørke fargene ved å henge opp et mørkt bilde med et lyst blikkfang. Det gir kontrast og liv i rommet. Når du velger ut detaljer må du ikke være redd for å tilføre litt personlighet. Velg det du selv liker og som du tror vil passe godt inn i ditt hjem.

Hos Bohus finner du et stort utvalg møbler og interiør i mørke farger. Kom innom din nærmeste Bohus – vi hjelper deg med å finne dine favoritter.