Gå til hovedinnhold

Mørkt gulv - slik styler du rommet

Har du malt gulvet i en mørk farge eller lagt et mørkt tregulv, bør du ta med det i betraktningen når du skal innrede rommet. Et mørkt gulv kan være elegant, samtidig som det gir en god romfølelse.

Hvis du kombinerer det mørke gulvet med lyse vegger og møbler, vil du få en fin kontrast som vil få rommet til å fremstå som moderne. Øyet har lettere for å fokusere på kontraster, noe som automatisk vil gjøre rommet mer interessant. Et lyst teppe kan også gjøre susen.

Et mørkt tregulv fremhever strukturen

Mørke tregulv fremhever treets naturlige struktur på en vakker måte. Ved å innrede med innslag av naturlige elementer og for eksempel planter og tørkede strå, bringer du naturen inn i hjemmet og skaper en god harmoni. I tillegg gir det deg mange muligheter for dekor.

Våre kunstige planter ser helt ekte ut og er veldig enkle å holde ved like, som for eksempel en monsteraplante eller en bananplante. En lys vase vil også skape en fin kontrast.

Mørke gulv trenger ikke å gjøre rommet mindre

Mange er redd for at et mørkt gulv vil få rommet til å se mindre ut. Dette kan du imidlertid kompensere med lyse kontraster i innredningen og ikke minst riktig belysning. En lys sofa gjør seg veldig godt som en kontrast til et mørkt gulv.

Du kan også lysne opp et mørkt gulv med en gulvlampe i kombinasjon med taklampe og kanskje en bordlampe.

Et annet godt tips er å bruke et speil i innredningen. Dette vil både øke romfølelsen, samtidig som det vil reflektere lys. Så ikke vær redd for mørke gulv, de kan også skape en avbalansert og beroligende følelse, og ikke minst gir det rommet ekstra karakter.

Ta gjerne turen innom din nærmeste Bohus for inspirasjon til hvordan du kan innrede et rom med mørkt gulv med spennende lyse kontraster.