Gå til hovedinnhold

Multifunksjonelle møbler

Har du liten plass eller ønsker å frigjøre plass i et rom, er multifunksjonelle møbler tingen for deg.

Alle som bor på liten plass kjenner til utfordringen med å få plass til alle møbler. Man er ofte nødt til å nøye seg med noen få møbler. Det dekker kanskje ikke alle behov og kan bli vel spartansk. Heldigvis finnes det muligheter, for med multifunksjonelle møbler kan du innrede små rom og hjem og få plass til alt det du trenger. Ganske hendig i grunn. Vi viser deg hvordan.

Møbler med flere funksjoner

Et møbel med kun én funksjon er ganske upraktisk når du har liten plass. En seng, for eksempel, brukes mest om natten og står urørt på dagen. Det motsatte gjelder for en sofa. Derfor er en sovesofa helt genial i kompakte hjem. Med en sovesofa kan du frigjøre plass på soverommet på dagtid og bruke det som kontor, lekerom eller noe helt annet. En sovesofa på stua er dessuten ypperlig som ekstra gjesteseng når du får besøk.

Et sofabord kan også ha flere funksjoner. Et sofabord med oppbevaring hjelper deg å holde orden i stua, og gjør at du kanskje slipper større oppbevaringsmøbler som tar opp ekstra plass i rommet. Samtidig vil et spisebord som er uttrekkbart gi deg muligheten til å slå det sammen når det ikke er i bruk.

En puff med oppbevaring er noe av det mest multifunksjonelle møbelet du kan ha på liten plass. Puffen er så klart et perfekt sted å hvile beina på, samtidig som det fungerer som et oppbevaringsmøbel. Puffen kan også være en enkel stol, lekebord for de minste og kan til og med brukes som treningsapparat.

Utnytt alle flater med multifunksjonelle møbler

Multifunksjonalitet og bruk av multifunksjonelle møbler handler også om å utnytte alle flater i rommet, ikke bare gulvet. Et rom er en kube med fire vegger, gulv og tak. Her finnes det en rekke muligheter for å innrede rommet smart og funksjonelt. Bruk aktivt hyller, knagger og annet som kan henges i både vegger og tak. Slik frigjør du gulvplass, samtidig som du har mulighet til å henge opp ytterplagg og andre ting du trenger for hånden.

Til slutt kan et speil gjøre mye for et lite rom. Speilet skaper et blikkfang og lurer øyet til å tro at det er større plass i rommet. Plasser et speil på motsatt side av et vindu, slik at det reflekterer lyset inn i rommet og får det til å virke større.

Hos Bohus har vi en rekke multifunksjonelle møbler. Ta turen innom din nærmeste Bohus for hjelpen du trenger for smart innredning med multifunksjonelle møbler.