Gå til hovedinnhold

Murvegg inne - interiørtips til murvegg

Er du så heldig å ha en murvegg inne, og lurer på hva du skal gjøre med interiøret? Her er våre tips.

En ekte murvegg inne er uten tvil et kult innslag i hjemmet. Bruk murveggen som et utgangspunkt til å velge både fargeskala og materialer i interiøret, for å skape den stilen du ønsker.

Røff og industriell stil med murvegg inne

En murvegg inne gir ofte assosiasjoner til en litt røff og industriell stil, noe du kan understreke med møbler og interiør i materialer som skinn, stål, mørkt tre og andre mørke detaljer. En rustikk brun skinnsofa vil passe godt til murveggen, det samme vil et mørkt sofabord i tre og metall.

Hvis murveggen din er ved spiseplassen, kan du gå for et kraftig og landlig spisebord i tre og metallben. Her kan du endre uttrykket etter hva slags spisestol du velger, men om du ønsker å holde deg tro til den røffe stilen kan det passe godt med spisestol i skinn. Velger du en med myke former, gir det også en fin kontrast mot de rette mursteinene i veggen.

Kontraster med myke og lune materialer

Om du heller vil litt bort fra den industrielle stilen inne, kan du velge mykere materialer og lysere farger som står i kontrast til murveggen. En stor sandfarget sofa med myke kanter, vil gjøre rommet lunere. Det samme vil et lyst gulvteppe, da murvegger gjerne kan gi et litt kaldt uttrykk. Ikke glem å pryde sofaen med forskjellige puter, som en pyntepute med mønster.

Gardiner myker opp rommet med murveggen uansett hvilken stil du går for – se for deg et mykt stoff mot den røffe muren. Velg gjerne en mørk fløyelsgardin, som også tilfører eleganse og et snev av luksus. Ikke glem å matche gardinene med en pyntepute i sofaen.

Har du kun et hjørne med murvegg inne? Plasser en deilig hvilestol der med et mykt pledd og pyntepute for et koselig hjørne – perfekt til kvelder foran tv-en eller mens du slapper av med en bok.

Fremhev murveggen med planter og speil

En murvegg inne vil være ekstra fin å kombinere med en grønn plante eller flere, både store og små – spesielt hvis murveggen er rød. Grønt og rødt er nemlig komplementærfarger og fremhever hverandre, samtidig som grønne planter skaper en behagelig og harmonisk atmosfære.

Du kan også få mest mulig ut av murveggen ved å sette opp et speil på motsatt side – for da vil speilet reflektere veggen og gi en større romfølelse. Gå gjerne for et stort speil som gjør litt ut av seg, og som blir et dekorativt element i tillegg.

Ikke glem at en murvegg inne ikke trenger å ha den klassiske røde murfargen. Mal muren i den fargen du ønsker for å skape en personlig stil og en fargepalett som matcher ditt hjem. En mørk murvegg vil forsterke det industrielle uttrykket mens en lys murvegg gir et mykere uttrykk. Gjør det personlig og til ditt eget!

Kom innom din nærmeste Bohus – vi kan gi deg gode råd om møbler og interiør som passer til en murvegg inne.