Gå til hovedinnhold

Ny seng? Dette bør du tenke på

Hvordan finne den perfekte sengen for deg og din kropp. Vi hjelper deg å finne ny seng som gir best mulig nattesøvn.

Når du skal kjøpe ny seng er det mye å tenke på. Skal madrassen være hard eller myk? Skal du investere i en seng av høy kvalitet? Hvordan skal den se ut? Hva du velger vil påvirke nattesøvnen din i flere år fremover. Da er det viktig å snakke med noen som er eksperter på senger, søvn og liggekomfort slik at du tar det beste valget for deg og din helse.

Prøv før du kjøper ny seng

Vi er alle unike individer, og en seng som passer perfekt for en kan være helt feil for en annen. Høyde, vekt, kroppsfasong og personlige preferanser er viktige faktorer for valg av seng. Med rett madrass reduseres faren for feilbelastning, vond rygg og urolig søvn. Sengen din skal sørge for at kroppen din hviler gjennom alle søvnfasene, slik at du våkner uthvilt og restituert - klar for en ny dag! Derfor er det viktig å prøve sengen før du kjøper den, slik at du finner den madrassen som passer akkurat deg. Er du på utkikk etter dobbeltseng, er det også viktig å sørge for at begge parters behov dekkes. Kanskje må dere ha to ulike fastheter på hver deres side. Snakk med oss i Bohus, så hjelper vi dere med å finne den beste kombinasjonen.

Når du prøveligger en ny seng må du ta deg god tid. Legg deg i den posisjonen du vanligvis sover, og la kroppen synke ned i sengen. Når du ligger der kan du stille deg selv noen spørsmål om hvordan madrassen føles: Synker hofte og skuldre riktig ned? Får du nok støtte der hvor midjen og korsryggen treffer sengen? Er fastheten eller mykheten behagelig? Hvordan responderer sengen på bevegelser? Sengen skal holde ryggsøylen mest mulig rett, samtidig som den følger og støtter resten av kroppen. Den skal også gi riktig motstand, slik at kroppen ligger mest mulig i ro.

Når du prøveligger en seng kan du med fordel også prøve ulike puter, for å sjekke at du får god avlastning til nakken. Hvilken fasthet du velger på sengen er først og fremst basert på hva du personlig synes er mest behagelig.

Ny seng som passer din stil

Søvnkvalitet og liggekomfort er det aller viktigste når du velger seng. Men sengen er også et stort møbel som blir en stor del av soverommet ditt. Derfor er det viktig å velge en seng som passer stilen og uttrykket du ønsker å skape på soverommet. Du kan velge mellom rammemadrass, magasinseng med oppbevaring, kontinentalseng og regulerbar seng.

En rammemadrass har en trekonstruksjon i bunnen, hvor det monteres bein for å heve sengen. Madrassen er gjerne festet til trekonstruksjonen, og deretter blir sengen komplementert med en overmadrass på toppen. Derfor er rammemadrass ansett som den enkleste sengetypen, og er ofte den rimeligste. Rammemadrassen er gjerne fastere enn andre typer senger, ettersom den kun har en madrass.

Kontinentalsenger er den mest populære sengetypen på markedet, og er ofte et vanlig valg når man kjøper dobbeltseng. En kontinentalseng består av to lag med madrasser, og deretter en overmadrass på toppen. Det finnes mange ulike oppbygginger av kontinentalsenger, og komforten øker i takt med antall lag fjærer. Du kan som regel velge ulike fastheter på hver side, som gjør at begge parter oppnår perfekt støtte og avlastning. Kompletter gjerne kontinentalsengen med en fin sengegavl, så får du et møbel som både sørger for skjønnhetssøvn og som blir et smykke i soverommet. Skal du ha en skikkelig kontinentalseng kan du gå for vår toppmodell Signature Sleeping Lindøy kontinental. Den ultimate kombinasjon av design, komfort, kvalitet og pris. Det beste av det beste.

Regulerbare senger har en eller flere motorer som lar seg justere hode -og fotenden av sengen. På denne måten kan du regulere liggestillingen slik at den blir mest mulig behagelig. En regulerbar seng er også perfekt for deg som liker å lese på sengen, se på TV eller nyte en god kopp kaffe på sengen. Du får førsteklasses regulerbare senger fra Jensen og Wonderland.

Hos Bohus har vi et stort utvalg av rammemadrasser, kontinentalsenger og regulerbare senger fra kjente merkevarer som Jensen, Wonderland og Tempur. I tillegg har vi senger fra våre egne merkevarer Singature Collection Sleeping og ZEN. Kom innom din nærmeste Bohus så hjelper vi deg med å finne den perfekte sengen for deg!