Gå til hovedinnhold

Inspirasjon til nyttårsbord

Inviter til en uforglemmelig feiring og pynt et nyttårsbord som virkelig imponerer. 

På årets siste dag bruker vi gjerne litt ekstra tid til å skape den riktige stemningen for en minnerik feiring. Uansett om dere er mange eller bare noen få, er det hyggelig å dekke et flott nyttårsbord som får gjestene til å føle seg velkomne.

Start med basen for nyttårsbordet

Når du skal dekke nyttårsbordet er det lurt å planlegge på forhånd. Velg deg ut to-tre farger som harmonerer med hverandre, så er du garantert et gjennomført nyttårsbord.

En klassisk hvit duk er en perfekt base for ethvert festbord, men du kan også gå for grått eller mørkeblått – alt ettersom hvilke andre farger du velger å harmonere med. Du trenger nødvendigvis ikke en duk heller, en trefarget bordplate er også fint å dekke på. Da kan du for eksempel bruke en smal bordløper midt på som en ramme for bordpynten.

Slik dekker du nyttårsbordet

En dekketallerken tilfører nyttårsbordet det lille ekstra, og med et pent og stilrent servise er du alltid klar for å dekke et feststemt bord. Hva med en tidløs svart tallerken? Perfekt for alle spesielle anledninger.

Du kan også bruke en bordbrikke fremfor dekketallerken, i den stilen du vil ha. Det finnes både firkantede og runde bordbrikker. Velg gjerne en annen farge enn en eventuell duk du bruker, for å fremheve kuverten.

Fortsett borddekkingen med et tidløst, gullfarget bestikk som gir en luksuriøs følelse, vannglass og noen lekre koksgrå vinglass. Sett en dekanter på bordet for å lufte vinen. Det blir dessuten mye penere enn å ha flasken rett på bordet.

Hva er vel nyttårsfeiringen uten å skåle i champagne? Nydelige champagneglass i krystall kan brukes til velkomstdrinken og til nyttårsboblene når klokken slår midnatt. Alternativt kan de brukes til å servere en fristende dessert i.

Lys hører med til ethvert festbord – og nyttårsbordet er intet unntak. Klassiske stearinlys skaper en trivelig atmosfære. Velg gjerne en lysestake med brett, som du også kan sette annen pynt på. For enda mer stemningsfull belysning på nyttårsbordet kan du supplere med telys i lave telysholdere.

Pynt til nyttårsbordet

På nyttårsbordet er alt lov når det kommer til pynt, så la det skinne og glitre så mye du vil. Pynt hver kuvert med luksuriøse tøyservietter eller noen pene papirservietter og sett prikken over i-en med serviettringer. Vær kreativ og bruk julepynt, en liten blomsterkvast eller noe annet som pynt på tallerkenen.

Det er fint å bringe inn elementer fra både naturen og vinteren til nyttårsbordet. Noe grønt, som granbar, vil gi en varm følelse i tillegg til en nydelig duft. Kongler, stjerner, snøkrystaller eller annen julepynt du allerede har liggende vil også være lekkert på nyttårsbordet.

Dersom du ønsker å bryte opp et klassisk og elegant preg, kan du pynte med rustikke tørkede strå eller blomster. Og vil du virkelig gjøre stas på nyttårsbordet, kan du lage egne bordkort og printe ut en meny. Det er de små detaljene som hever opplevelsen!

Helt til slutt bør du huske på at det er smart å holde det meste av pynten lav, slik at man ser hverandre over bordet. Sørg også for at pynten ikke tar helt overhånd og at det er plass til å for eksempel sette mat på bordet.

Med et vakkert dekket nyttårsbord, god mat og godt selskap er det duket for en stemningsfull aften. Godt nyttår!

Ta turen innom din nærmeste Bohus og hent enda mer inspirasjon til årets nyttårsbord.