Gå til hovedinnhold

Påskepynt til hjemmet

Gjør hjemmet klart til høytid med familien. Her får du hjelp til å finne påskepynt til hjemmet.

Påsken er en rolig høytid hvor kosen står i fokus. Det er lite press på å pynte hjemmet eller hytta i tradisjonell påskestil. Du trenger ikke å fylle huset med påskekyllinger og annet nips. Påskepynt kan også være mer nedtonet og moderne. Ønsker du fremdeles å bruke noe av den gamle påskepynten, kan du kombinere den med nedtonet påskepynt for en variert stil.

Påskepynt til en moderne stil

Påskepynt er gjerne knæsj gult. Det har sin plass her og der, men i et moderne hjem kan det fort bli i overkant kitschy. Ta heller utgangspunkt i påskens gylne farger og sett et moderne preg på det hele. Bruk lys og servietter i forskjellige gule og oransje toner. Det gir påskepynten dynamikk og dybde.

Tørkede blomster, eller silkeblomster, er fine året rundt. For å skape ekstra påskestemning til påske, kan en kombinasjon av naturfarget pampasstrå og knallgule lagurusstrå i samspill med en hvit dahlia silkeblomst og en naturhvit protea silkeblomst danne en lekker blomsterdekorasjon. Fullfør blomsterdekorasjonen og sett den i en matchende blomstervase i keramikk. Når du dekker bordet til påskemiddag må du gjerne bruke litt andre farger enn den vante påskegulfargen. For eksempel vil et par linservietter i terracotta stå godt til resten av påskens fargepalett. Prikken over i-en er matchende serviettringer.

Hjemmekoselig påskepynt

Påske er tiden for å krype inn under et deilig pledd og lese en krimbok eller to. Pynt sofaen med koselige pledd og puter i fine påskefarger. Levende lys er en selvfølge til påske. Det gir en intim og koselig stemning i rommet. Kubbelys i forskjellige farger er perfekt påskepynt. Et par benhvite kubbelys i kombinasjon med kubbelys i oker, gir en dempet og naturlig påskestemning. Sett lysene på et lysfat for en gjennomført stil. Ikke glem den siste touchen på badet heller. Håndklær er en fin måte å få inn litt påskestemning på badet. Gå for påskegule eller rustfargede håndklær. Valget er ditt.

Som du ser er påskepynt mer enn påskekyllinger og gule lys. Ikke vær redd for å sette ditt preg på påsken og pynt akkurat slik du liker det. Kom innom din nærmeste Bohus, så hjelper vi deg å finne den perfekte påskepynten til hjemmet ditt.