Gå til hovedinnhold

Piknikbord – slik dekker du det

Du trenger ikke dra langt for å ha piknik. Dekk bordet i hagen og nyt et sosialt måltid ute. Her hjelper vi deg å dekke piknikbordet.

Det er noe med å spise utendørs i godt lag. Enten det er niste på tur eller en overdådig piknik, så smaker maten ekstra godt under åpen himmel. Inviter venner og familie til piknik i hagen.

Dekk piknikbord i hagen

En piknik kan være så mangt. I enkleste form kan du ta med lunsjen ut, eller du kan invitere venner og familie til piknik med de lekreste retter under et tre i hagen. Da kan du bruke et kafébord, eller legge duken rett på plenen for den mest autentiske piknikfølelsen. Dekk piknikbordet med en duk i lin, det bidrar til en naturlig og jordnær stil på bordet.

Lite er så stemningsfullt som lys. Bruk både levende og elektriske lys. Du kan for eksempel henge opp en lyslenke som lyser opp rundt piknikbordet, det vil gi en intim stemning som fungerer ekstra godt på kveldstid. Levende lys er en selvfølge når du skal skape stemning på et piknikbord. Kubbelys er et utmerket valg for piknikbordet, og kan i tillegg plasseres ut flere steder i hagen. Da skaper du en intim og koselig atmosfære til pikniken.

Pynt piknikbordet med planter og blomster, gjerne silkeblomster, så kan du bruke dem om igjen senere. Markblomster og blomster fra hagen er også flotte tilskudd som gir piknikbordet et personlig preg.

Et piknikbord i naturens fargepalett

Når du dekker piknikbordet kan du ta utgangspunkt i en fargepalett du liker. Miks ulike farger og tekstiler, det gir et variert og sammensatt uttrykk. Ønsker du en naturlig og lett stil, kan du dekke piknikbordet med et servise i lyse, naturlige farger. Du kan skape ekstra dynamikk på bordet ved å bruke komplementærfarger som står i kontrast og utfyller hverandre. Til det lyse serviset vil for eksempel linservietter i vintage indigo fungere veldig godt. Med noen lekre vinglass og en munnblåst og håndlaget karaffel er bordet klart for piknik.

Så enkelt er det altså å imponere venner og familie med piknik i hagen eller på terrassen. Kom innom din nærmeste Bohus for mer inspirasjon til å dekke piknikbordet. Vi sees på Bohus.