Gå til hovedinnhold

Ny planløsning ved hjelp av møbler

Ønsker du å få følelsen av et helt nytt hjem – uten at du trenger å flytte? Da bør du lese våre tips til ny planløsning ved hjelp av møblering.

Riktig plassering av møbler kan bidra til å endre følelsen av planløsningen i hybelen, leiligheten eller huset. Her er det bare å se muligheter fremfor begrensninger, og la kreativiteten blomstre.

Tips til ny planløsning

Det å rokere litt om på møblene er særlig hensiktsmessig dersom du bruker et rom på flere måter. Det lar deg skape et skille mellom de ulike områdene – et rom i rommet.
Her er noen enkle måter å endre planløsningen på:

Hyller som romdeler

En lettvint løsning for å skille av deler av rommet er å bruke en stor bokhylle. En gjennomgående og stilig bokreol vil gi en luftig følelse mellom sonene, mens en hylle som ikke er åpen vil gjøre plassen bak hyllen mer lukket og privat.

Ram inn med planter

Planter kan også brukes for å skape en følelse av romendring. Plasser noen store planter ved siden av hverandre på gulvet, som en høy og frodig bambus silkeblomst. Om du ønsker å skape en fin grønn vegg, kan du ha en hengeplante fra taket i tillegg – det gir et kult og unikt uttrykk. Bruk gjerne plantene til å ramme inn en TV-krok eller et lesehjørne.

Plasser sofaen midt i rommet

Bruk sofaen til å endre følelsen av planløsningen. Ved å plassere den midt i rommet, og ikke inntil veggen, får du et naturlig skille til stua. Et enda klarere skille får du ved å ha en lav bokhylle bak sofaryggen. Da utnytter du i tillegg plassen til oppbevaring. Velg gjerne en stilren sofa med moduler som lar deg bygge din egen sofa som passer perfekt der du skal ha den.

Gardin som skillevegg

Gardiner kan brukes til mer enn å bare henge foran vinduene, de kan også fungere som en skillevegg. Fest en gardinskinne eller gardinstang i taket og la en gardin dele opp rommet når det trengs. Gardinen kan for eksempel skille stue fra spiseplass eller skjule en liten kontorplass eller garderobeløsning.

Midlertidig planløsning

Det å bruke møbler til å endre følelsen av planløsningen, er både lettvint og midlertidig. Ikke minst vil det få hjemmet til å føles som nytt, enten du bor i en liten hybel, en litt større leilighet eller hus. Og nettopp fordi løsningene ikke er permanente, kan du endre på ting etter hvert som du føler for det.

For mer inspirasjon til hvordan du kan endre planløsningen med kreativ bruk av møbler, kom innom din nærmeste Bohus.