Gå til hovedinnhold

Pynte juletre – slik får du juletreet som imponerer

Samle familien og pynt juletreet. Vi hjelper deg å pynte et vakkert og imponerende juletre.

Å pynte juletre er en tradisjonsrik begivenhet. Juletrepynten hentes ned fra loftet og gjøres klar for å pryde årets juletre. Familien samles og juletreet pyntes. Uansett om det er et kunstig eller ekte juletre – julepynten er det som gjør treet til et juletre.

Et personlig juletre

Vi har alle våre måter å pynte juletreet på. Noen har en klassisk norsk stil med flagg og hjemmelaget pynt. Andre har en mer amerikansk stil med store glitrende kuler over hele treet. Uansett hvilken stil du pynter juletreet i, er det viktig å sette ditt preg på treet. Ikke bare gå for en stor pakke med juletrekuler, men kombiner det med juletrepynt du har valgt ut selv også. Kanskje har du arvet noe juletrepynt, eller funnet en lekker julekule på en eksotisk reise. Dette er perfekt juletrepynt som gir juletreet særpreg og karakter.

Har du barn i huset, vil de nok veldig gjerne sette sitt preg på juletreet. Glem dine estetiske preferanser og gi barna fritt spillerom til å pynte juletreet. Kanskje har de laget noe juletrepynt også? Gi barnas juletrepynt hedersplassen på juletreet. Mer personlig enn det kan ikke juletreet bli.

Hvordan pynte et harmonisk juletre

Ønsker du å pynte juletreet i en estetisk og velbalansert stil, kan det være lurt å holde seg til et par farger. For eksempel sølv og gull, rød og sølv, eller hvitt og sølv. Med en gjennomført fargepalett vil treet få en mer harmonisk fremtoning og oppleves mer ryddig.

Begynn med et enkelt juletreunderlag, slik får juletreet og juletrepynten all fokuset. Dekorerer du juletreet i hovedsak med julekuler, vil en variasjon av store og små kuler gjøre at du fyller treet tettere og skaper en fin balanse i pynten. Plasser gjerne juletrepynten inn mot stammen også, og ikke kun ytterst på grenen. Dette vil gi treet dybde. Med lys inn mot stammen i tillegg, vil det skape en tredimensjonal og spennende effekt som du ikke får når du bare plasserer pynten ytterst.

Til slutt må juletreet ha lys. En lyslenke med små tette lys er et godt valg dersom du ønsker Disneystilen på treet. Om du derimot vil ha et klassisk norsk juletre, er lys som ligner stearinlys det beste valget.

Nå som juletreet er pyntet er det bare å samle familie og venner til juletrefest og sang rundt juletreet. Kom innom din nærmeste Bohus og finn julepynten som passer deg og ditt hjem. God jul!